Командирът на десантно-щурмова рота на Въоръжените сили на Руската федерация

...
Командирът на десантно-щурмова рота на Въоръжените сили на Руската федерация
Коментари Харесай

В Украйна е убит племенникът на руския заместник-министър на отбраната

Командирът на десантно-щурмова рота на Въоръжените сили на Руската федерация Адам Хамхоев е бил погубен в Украйна по време на боевете през нощта на 21 май, заяви съветският уебсайт " Медуза " с позоваване на ингушетското издание " Фортанга ". Убитият е ингуш и е племенник на заместник-министъра на защитата на Русия Юнус-Бек Евкуров, показва изданието.

В няколко телеграм канала се появиха и фрагменти от траурна гала за Хамхоев в градчето Карабулак в Ингушетия. По информация от локалните новинарски източници Адам Хамхоев е випускник на Рязанското висше въздушно-десантно командно учебно заведение и е служел във военна част в Уляновск.

За гибелта му в обществената мрежа " ВКонтакте " заяви групата " V Ингушетия ". " Във въздушно-десантните войски името на Адам беше известно, познаваха го като ослепителен офицер и образован пълководец. Беше в ингушетския офицерски корпус, който оказваше помощ на земляците отвън рамките на републиката ", пишат модераторите на групата. За посрещане на тялото му в родния Карабулак е била проведена специфична колона - ескорт до дома му.

В России похоронили племянника замминистра обороны страны Юнус-Бека Евкурова. Родственник Евкурова — пълководец десантно-штурмовой роты Адам Хамхоев погиб в Украине накануне.
— Новости Донбасса (@novostidnua)
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР