Командир от Ислямска държава е арестуван у нас за нелегален

...
Командир от Ислямска държава е арестуван у нас за нелегален
Коментари Харесай

Командир от Ислямска държава е арестуван у нас

Командир от " Ислямска страна " е задържан у нас за незаконен тютюн за наргилета. Това оповестиха от профилираната прокуратура. Задържаният е сириец с българско поданство. Повдигнати са му обвинявания за тероризъм и за управление на незаконна група за нелегално произвеждане и продажба на тютюн - пласиран в България, Холандия, Германия и Франция. Акцията е извършена на 29 септември, само че информацията беше публикувана едвам през днешния ден в публични известия от профилираната прокуратура и Министерство на вътрешните работи.


Сириецът се е открил у нас през 2008 година и е получил българско поданство. През лятото на 2013 година отпътува за Сирия, където се причислява към Ислямска страна.

Според спецпрокуратурата там той е взел интензивно присъединяване в бойните дейности, освен това с управителни функционалности.

При претърсването у него е открит достоверен, съгласно проверяващите, документ, подписан от един от водачите на ИДИЛ, който удостоверява принадлежност към организацията и дава право на свободен достъп до цялата линия на бойните дейности.

През пролетта на 2016 година без да прекъсва връзките си с ръководителите на Ислямска страна, сириецът се връща у нас и основава незаконна група за незаконно произвеждане и продажба на тютюн за наргиле.

Продукцията е пласирана у нас и в чужбина - посредством познати купувачи от арабски генезис. От прокуратурата допълват, че с изключение на водача - за присъединяване в групата - за незаконния тютюн са арестувани още двама души и че преди дни съдът е оставил и групата за непрекъснато в ареста.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР