Командир на Иранската революционна гвардия предупреди, че Средиземно море може

...
Командир на Иранската революционна гвардия предупреди, че Средиземно море може
Коментари Харесай

Иран плаши със затваряне на Средиземно море, ако САЩ продължат да извършват престъпления в Газа

Командир на Иранската революционна армия предизвести, че Средиземно море може да бъде затворено, в случай че Съединените щати и техните съдружници продължат да правят закононарушения в Газа, предаде организация Ройтерс. Той обаче не разясни по какъв начин ще се реализира блокадата.

Иран поддържа " Хамас " във войната им против Израел и упреква Съединените щати, че поддържат израелски закононарушения в Газа, където седмици бомбардировки убиха хиляди хора и прогониха множеството от популацията от домовете им.

Бригаден военачалник Мохамад Реза Накди, координиращ пълководец на революционната армия, акцентира, че съвсем скоро е допустимо да бъдат затворени Средиземно море, Гибралтарския пролив и други водни пътища.

 

Йеменските хути пък през последния месец нападат търговски кораби, плаващи през Червено море, като възмездие за нападението на Израел против линията Газа.

 

Иран няма изход на Средиземно море и не е ясно по какъв начин могат да го затворят.Единствените групировки, подкрепяни от Иран в Средиземно море, са ливанската Хизбула и съюзническите й милиции в Сирия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР