Колумбия отваря посолство в Палестина. Колумбийският президент Густаво Петро обяви,

...
Колумбия отваря посолство в Палестина. Колумбийският президент Густаво Петро обяви,
Коментари Харесай

Колумбия отваря посолство в Палестина

Колумбия отваря посолство в Палестина. Колумбийският президент Густаво Петро разгласи, че страната му ще открие посолство в централния град Рамала в Палестина.

Петро направи изказването след среща с посланика на Израел в Колумбия Гали Даган и палестинския дипломат Рауф Ал-Малики.

“Изразих позицията си за реализиране на интернационална мирна конференция, която да отвори пътя за две самостоятелни и свободни страни. Потвърдих солидарността си с израелските и палестинските деца, които би трябвало и имат право да живеят в мир ”. Това съобщи той в X след срещата.

 

“Ще изпратим аероплан с филантропична помощ в покрайнините на Газа в очакване да се отвори филантропичен кулоар. Колумбия ще открие посолството си в Рамала, Палестина ”, добави той.

В изказване, оповестено на X на 9 октомври, Петро разкритикува метода, по който Израел е реагирал на офанзивата, подхваната два дни по-рано от палестинската формация Хамас.

Той съобщи, че “единственият метод палестинските деца да спят умерено е израелските деца да спят умерено ” и противоположното.

 

“Това в никакъв случай няма да бъде реализирано посредством война, а единствено посредством спокойно съглашение, което зачита интернационалното право и правото на двата народа да съжителстват свободно ”, сподели той.

 

Президентът показа и фотоси на палестински деца, които са изгубили живота си вследствие на израелско-палестинския спор.

Тежка филантропична рецесия

Газа претърпява тежка филантропична рецесия – няма електричество, а водата, храната, горивото и медицинските консумативи са на привършване.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш прикани за неотложно филантропично преустановяване на огъня, с цел да се облекчи “епичното човешко страдалчество ”.

Най-малко 3785 палестинци са починали при израелските офанзиви против Газа, а повече от 1400 израелци са били убити в спора.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР