Колтуклиева: Как Пеевски, Цацаров и Горанов впрегнаха държавата за личната

...
Колтуклиева: Как Пеевски, Цацаров и Горанов впрегнаха държавата за личната
Коментари Харесай

Колтуклиева: Как Пеевски, Цацаров и Горанов впрегнаха държавата за личната си вендата срещу мен

Колтуклиева: Как Пеевски, Цацаров и Горанов впрегнаха страната за персоналната си вендата против мен
Как Пеевски, Цацаров и Горанов впрегнаха страната за персоналната си вендата против мен, написа Соня Колтуклиева.

"Ако желаете да знаете по какъв метод мощните на деня в България си поръчват възмездие против публицисти - ето ги менгеметата на инквизицията:

1. Намира се подвластен публицист, който прогърмява по медиите за някакви страшни провинения на поръчания.

2. Специални екипи на Национална агенция за приходите стартират серия от проверки и данъчни инспекции.

3. Национална агенция за приходите блокира банковите сметки и не разрешава достъпа до банковите трезори.

4. Започват разпитите в следствието.

5. Повдига се обвиняване.

6. КПКОНПИ подхваща следствие и запориране на имуществото.

7. Образува се дело и то влиза в съда.

8. Медиите се трансформират в мегафони на прокуратурата, най-поръчковите от тях произнасят присъди доста преди делото да е завършило.

9. Рупорите на поръчителите не ги е боязън, те имат стоманен чадър, обезпечен от господарите на държавните институции и на правосъдната система.

10. Животът се трансформира в пъкъл: дистанцират се другари, родственици, бизнес-партньори, рекламодатели... поръчаният е прокълнат като скверен.

Всичко това не е умозрително сплетничене. Аз го претърпявам всеки ден от 4 години насам! В друга степен мафиотизираната държавна машина прегази по описаната скица Огнян Стефанов, основател на Frognews, Борис Ангелов и Атанас Арнаудов, създатели на вестник “19 минути ”, както и Сашо Диков, Люба Кулезич, Стоян Тончев, Веселина Томова, Асен Йорданов, Димитър Стоянов... Сотир Цацаров бил неудовлетворен от телевизия BIT, за какво Делян Пеевски да не го зарадва, бастисвайки я?!

Би било занимателно, в случай че не беше толкоз неуместно! Защо? Защото Национална агенция за приходите прекатурва живота и бизнеса на набелязаните за отстрелване хора и компании, а в това време: финансовият министър Горанов живее 6 години гратис в 181 кв.м. първокласен непознат апартамент, платен с капиталова цел! В паметен се трансформира моят коментар, че кръстникът Иван Сариев е направил отлична инвестиция - вложил е във финансовия министър. Владислав Горанов е изплатил единствено за няколко години заем, предполагащ към 2000 лв. месечна вноска със заплата от към 600 лв. (?!), без да е заявил странични доходи; не запомнил е да впише в декларацията си един апартамент; не е ясно чий е автомобилът “Мерцедес ” с водач, с който през 2017 година, когато към този момент не е министър, разхожда фамилията си из София ( удостоверение за това е репортаж със фотоси във вестник ”Ретро ”), носи много безценен часовник, оценен на няколко десетки хиляди евро, изпраща на работа като вицепрезидент на Черноморската банка - макар противоположното решение на държавното управление! - Нина Ставрева, основен секретар на Министерски съвет при премиера Пламен Орешарски, на който е бил консултант кръстникът му Иван Сариев, чийто наследник пък е работил в Министерството на финансите при Горанов; публицисти от Фрогнюз засичат финансовия министър да се разхожда по роднински в двора на една помпозна вила, за която той с подигравка подмята: може пък да е “резиденция на министерството на финансите ”, но не е - вилата е на кръстницата Снежана Сариева, а пък наоколо е вилата на Нина Ставрева, която, както загатнах, министър Горанов изпраща за 4 години в Солун при скромната заплата от 126 000 евро годишно. Мистър “Няма пари ” е раздал на подопечните си чиновници в министерството на финансите единствено за 2018 година - 43 милиона лв.!

Какво е Национална агенция за приходите под управлението на министър Горанов - приходна организация или ОПГ?! Убиха данъчен посред София, арестуваха данъчни с подкупи, последният за сезона изискал 45 000 лева; “Господари на ефира ” демонстрираха репортаж под надпис: “Когато данъчните се вършат на умрели лисици ”; вестник “19 минути ” сподели правосъдно документирано провинение на Илиана Христова, изпълнителен шеф на Търговско дружество на Национална агенция за приходите -София.

Същата тази Илиана Христова ми съобщи през 2014 година едно обръщение като в мафиотски филм: ”Снощи Влади Горанов беше у нас на рождения ми ден. Помоли ме да ти кажа: Сега ще видиш, Колтуклиева, какво ще ти се случи! ”

Е, случи ми се! През декември 2014 година два екипа на Национална агенция за приходите започнаха данъчни инспекции и финансови проверки на мен, на брачна половинка ми и на компаниите ни, самите данъчни ме предупреждаваха, че съм “поръчана ”. През декември 2015 година, преди още да е излязъл ревизионният отчет, блокираха всичките ми банкови сметки. Най-тежкият резултат от това беше, че не съумях да събера в точния момент пари за скъпото лекуване на майка ми от миастения гравис, тя бързо се утежни и умря, светла й памет. А аз ще би трябвало да пребивавам до края на дните си с възприятието за виновност! Всеки път, когато Маргарита Михнева се явяваше по медиите да сипе огън и жупел против мен, а ПИК и БЛИЦ пишеха, че скоро ще ме вкарат в пандиза - майка ми влизаше в болница.

Забележете кои бяха и още са моите най-яростни “обвинители ”:

1. Изданията, следени от Делян Пеевски, същият този Делян, за който Цветан Василев показа в изявление за Валерия Велева през 2012 година, че му е като наследник, а Пеевски гордо се биеше в гърдите: имал двама духовни татковци - Ахмед Доган и Цветан Василев. Майката на Пеевски Ирена Кръстева имаше компании с Цветан Василев. Той самият не криеше, че финансира медиите им и че Делян е най-близкият му бизнес-партньор. Обаче, нито Пеевски, нито Кръстева са разпитвани по делото КТБ. Дъщерята на Василев Радосвета беше упрекната и дори задържана в Белград, тъй като била получила от татко си пари да си купи къща, а те били, съгласно прокуратурата, “ мръсни пари ”. По тази прокурорска логичност, какъв брой чисти са били парите, с които Цветан Василев е взел участие в бизнес-партньорството с Ирена Кръстева?! През 2012 година, Биволъ получава прокурорско разпореждане след питане по ЗДОИ, “в което черно на бяло написа, че майката на Делян Пеевски - Ирена Кръстева, е закупила пресгрупата “Монитор ” с заем от КТБ ” ( Bivol, 28.07.2017 г.). Това признава през октомври 2017 година самият Пеевски в изявление за “Телеграф ”: с заем от КТБ “закупихме преди много време вестниците “Монитор ”, “Телеграф ” и “Политика ”.

Колко “чисти ” или “мръсни ” са били милионите, с които Цветан Василев се е разплатил с Мартин Радославов и Недялко Недялков, купувайки дяловете им от жълтия седмичник “Уикенд ”?! Детайли по договорката обясни обществено юрист Меглена Димитрова през април 2011 година.

Ще ви опиша една любопитна преживелица: на публично събитие на туристическия отрасъл, банкерката Петя Славова се заоплаква, че е дала голям заем на Венелина Гочева, с цел да купи “Труд ” и “24 часа ”, само че заемът се изплаща от КТБ, а пък Цветан Василев не бил й превел вноските за няколко месеца. От любознание позвъних на Цветан Василев и го попитах дали е по този начин, той удостовери, само че се ядоса, че Петя Славова го разнася из София и ми рече: я попитай ти Петя кой й избави банката и по какъв начин тя ме съобщи, правейки едни характерни финансови услуги на моя зложелател Любо Пъпката?! По-сетне, към този момент като изгнаник в Белград, Цветан Василев в изявленията обясняваше за специфичните компании, основани с пари на КТБ да финансират разнообразни медии. По този случай да попитам, викани ли са в следствието Венелина Гочева, Мартин Радославов,Недялко Недялков, Тошо Тошев, Валерия Велева, Петьо Блъсков, Славка Бозукова?! Викани ли са основните редактори на “Монитор ” и “Телеграф ”, на другите издания от Нова българска медийна група, които получаваха великодушни реклами от Цветан Василев или пък тези подчинени на Пеевски от издателството му, които издаваха книгите на проф. Антоанета Василева, брачна половинка на Цветан Василев?!

Защо министър председателят, финансовият министър, Национална агенция за приходите, прокуратурата ни минимум не се впечатляват от писанията на обичаните им уеб сайтове БЛИЦ и ПИК за Венелина Гочева?! Ето ви няколко заглавия: “Венелина Гочева дължи милиони на хазната, само че си купи мезонет за 350 000 евро в учебен двор! ”( БЛИЦ, 31.03.2016 г.); “ПИСНА МИ. Или цялата истина за Венелина Гочева, за милионите й данъчни отговорности, за срещите с Цветан Василев, за рекета над Павлов, за доносите й до Цацаров срещу мен! И още: за какво се бои да продаде “Труд ”? ( Недялко Недялков, ПИК, 15.05.2015 г.); “САМО В ПИК! Издателката с заем към КТБ Венелина Гочева се шири в едно от най-баровските имения в Бояна. Градинари и икономи обгрижват хасиендата ( 21.05.2015 г.); “Докога властта ще легитимира крупната данъчна длъжница Венелина Гочева? Защо издателката на “24 часа ” е недосегаема за Национална агенция за приходите? ( ПИК, 10.03.2016 г.); “Венелина Гочева алармира прокуратурата за финансови афери на издателите на ПИК и “Уикенд ” ( Фрогнюз, 10.06.2015 г.); “Скандал! КТБ раздала над 30 милиона лв. на Венелина Гочева, Тошо Тошев и подбрани медии! Вижте кои издания са били на хранилка при Цветан Василев! Неизрядните получатели на парите са фирми-издатели или акционери в компаниите-собственици на “Труд ”, “24 часа ”, “Преса ”, “Тема ”, “Стандарт ”, “Шоу ”, “Блиц ”, “Марица ”, “Струма ” и други. Спрямо всички тях са заведени каузи за неплатежоспособност, сочи следствието. ”( ПИК, 8.08.2014 г.).

Прочетохте ли всичко това? В интернет има още...

Знаете ли за какво ме съдят мен?! За няма и 7 хиляди лв. неплатени налози, съгласно Национална агенция за приходите и прокуратурата, дължими за недоказано взета сума от компания “Фина ”. Не от КТБ! Колкото и да им се искаше на Делян Пеевски, Сотир Цацаров, Иван Гешев и Владислав Горанов, колкото и да ровиха - като няма, няма. Нито съм взимала пари от КТБ, нито съм получила заем от КТБ, нито съм имала депозит в КТБ. Ни-що!

Вие чували ли сте да са проверявани за генезис на парите и за това имали ли са преференциални лихви по депозитите си в КТБ: Ахмед Доган, магистрати, брачната половинка на земеделския министър Порожанов, Александър Сталийски и партньорката му Вили Сечкова, давали ли са пояснения за взети от Цветан Василев големи суми: някогашният дипломат в Словения и предстоящ дипломат в Саудитска Арабия Димитър Абаджиев, социолозите Кънчо Стойчев и Андрей Райчев, Стефан Гамизов, кандидат-президента Димитър Куцаров, Митко Димитров-Каратиста, фигуриращи в протоколите по разпитите на очевидци...има ли повдигнати обвинявания, какво стана с всичките тези над 25 съпътстващи каузи, оповестени през юли 2017 година... А?! На пангара сме единствено Огнян Стефанов и аз! Защото сме неуместните публицисти - ето по тази причина.

Някой може ли свястно да ми изясни за какво Бисер Лазов - дясната ръка на Цветан Василев в продължение на 20 години - не е обвинен, а е трансфорат в очевидец по абонамент на всички, нарочени за тормоз?!

От 12 ноември 2014 година до юли 2018 година Маргарита Михнева храчеше където й падне, против мен, че съм взела 500 000 лв. от КТБ, с цел да лаская банката и Цветан Василев. Софийски градски съд на втора и последна инстанция я осъди за клюка - няма такива пари, няма нито една моя обява или изявление, в които да съм произнесла една дума в възхвала на КТБ или Цветан Василев! Има единствено сериозни изявления. Осъдената Маргарита Михнева ми дължи няколко хиляди лв., които аз ще даря на дете в неравностойно състояние, когато ги получа.

Знаете ли, чудех се за какво Маргарита Михнева говореше тъкмо за 500 000 лв.?! Един данъчен общително ме осведоми: тъй като това е сумата, след чието обществено изговаряне, Национална агенция за приходите автоматизирано се самосезира и стартира инспекции и проверки.

Всичко е тъкмо! Всичко са решили. Сценарият е отигран. Изпробваха го върху мен. Проработи. Могат да го приложат и върху други устати, проверяващи, неуместни, неподдаващи се на напън и на съглашателства публицисти. Who’s next?

Защо ми се случи всичко това?!

Защото: пред БТВ описах по какъв начин ми отговори Бойко Борисов на въпроса за какво е избрал Цацаров за основен прокурор; пред Нова и Bulgaria on air обясних кой и по какъв начин съчини сюжета “Костинброд ” с подправените сякаш бюлетини; пред няколко медии нарекох Сотир Цацаров марионетка на Делян Пеевски - по какъв начин няма да го нарека - била съм в кабинета на Пеевски през 2012 година, когато той разговаряше по телефона с основния прокурор - не мога да ви предам грубостите и цинизмите, с които наричаше Цацаров и какъв звук му държеше... смут!

Единствена аз разясних като неприемливи извленията на Цацаров, че в тази ситуация с КТБ е надскочен закона и в драмата с “убийците ” на Пеевски е станало неточност! И всичко това - без последици за него.

Написах, че Владислав Горанов е бил разследван от ДАНС и поради тези следствия Делян Пеевски и Сергей Станишев са го притиснали да напусне Народното събрание през февруари 2014 година, дружно с новоизбрания народен представител от ГЕРБ и някогашен началник на Национална агенция за приходите Красимир Стефанов. Целта на Тройната коалиция тогава беше да попилее ГЕРБ и да вкара в пандиза Бойко Борисов - нещо, което Делян Пеевски беше заречен, с цел да го изберат за началник на ДАНС. В изявление за уеб страницата на Мартин Карбовски описах за интернационално следствие за контрабанда на цигари от следения от Пеевски холдинга “Булгартабак ”, появил се неведнъж в отчети на турските секретни служби и довел до възбраната Доган и Пеевски да влизат в Турция. И още доста други сериозни мнения, одобрявани от нежните души на властимащите като персонална засегнатост. И стана като в оня анекдот: Защо биеш този човек? Защото мога!

Аз, Соня Колтуклиева, съм за образец! Да знаят всички - в случай че на известна, известна, мощна журналистка като нея й видят сметката, какво ли може да се случи на другите?!

Личната война на Делян Пеевски, Сотир Цацаров и Владислав Горанов против мен е брутална. И се води с мощта на държавните институции и с парите на данъкоплатците!

Разполагам с документи на Национална агенция за приходите - с автограф и щемпел, че нямам никакви отговорности към страната. Никакви!

Обаче, в яростта си да потвърдят, че не съм платила към 7000 ( седем хиляди) лв. налози, Пеевски, Цацаров, Горанов - властелините в най-корумпираната страна в Европейския съюз - ще похарчат вероятно 700 000 лв. държавни пари за персоналната си вендета против мен. Делото против мен е от една година, може да продължи на трите правосъдни инстанции до 8 години! Това по какъв начин ви звучи?! Пеевски-Цацаров-Горанов не ги интересува крайният резултат от делото. Важното е да бъда обществено унизена, обиждана, унижавана и наричана “обвиняема ”.

Добре, де, някой ден функциите може да се разменят!

ВАЖНО Е ДА съдебна експертиза ЗНАЕ. Гражданското придвижване “БОЕЦ ” потвърди писмено, че Национална агенция за приходите не е събрала през последните 10 години данъчни отговорности в размер на 16 000 000 000 ( шестнайсет милиарда) лв.! Прокуратурата отговори: няма открити закононарушения. Някой да е очаквал нещо друго? Не, нали?! /БГНЕС

------------------------------------------------

Анализ на Соня Колтуклиева
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР