Колкото повече се заравяме в проблемите и секторите, толкова повече

...
Колкото повече се заравяме в проблемите и секторите, толкова повече
Коментари Харесай

Янев: Заровихме се в безпорядък и липса на правила

Колкото повече се заравяме в проблемите и секторите, толкоз повече намираме систематичен хаос и липса на правила. В естествената демократична процедура за едно държавно управление се дава толеранс от 100 дни, само че служебното държавно управление няма този комфорт, заяви  служебният министър председател Стефан Янев по време на брифинг. 

" Опитваме се да дадем доклад на направеното до момента, което въпреки и един месец обратно, въз основата на това, което намираме и установяваме, наподобява, че е доста повече от 1 месец.  Колкото повече работим и се заравяме в съответните проблеми и браншове, намираме освен това от безпорядък, по-скоро систематичен хаос и липса на правила “, разяснява министър председателят и акцентира, че  в доклада си служебното държавно управление ще предложи и политики, с които да се излезе от отрицателните обстановки, които са били установени досега.

" Това, което заварихме са затревените и източени язовири. Това се отнася и за другите браншове “, добави Стефан Янев. 

Според него най-важната  отговорност е да дават опцията на ЦИК да обезпечи машини в сходство с Изборния кодекс и безпроблемното протичане на изборния развой.

" Освен организацията, която вършим през Министерство на външните работи за обезпечаване на вота в чужбина, със взаимна самодейност сред Министерски съвет и посланика на Англия организирахме среща и с производителя на машините. На процедура се оказа, че това е добър ход, тъй като сега ЦИК има опция напълно осведомено да вземе уместно решение. Предполагаме, че в границите на законовия период ще имаме освен решение, само че и доставка на всички 1 500 машини, които са нужни за гарантиране на вота “, изясни той.

Янев даде обещание, че в случай че има нередности, като на минали избори, да вземем за пример така наречен корпоративен избор и пазаруване на гласове, вицепремиерът Бойко Рашков ще се намеси.  Според него, че с изключение на подготовката на изборите, служебното държавно управление има ангажимент и обвързване към хората да бъде показан нов жанр на ръководство.

„ Новият жанр би трябвало да помогне на хората да преодолеят чувството за безизходност, безвластие и безотговорност. Надяваме се, че поставяме основите на подобен вид политическо държание и този вид политическо държание ще бъде удължен от партиите, които ще влязат е идващото Народно заседание и ще образуват кабинет. Искаме да вдъхнем убеденост на българския гласоподавател, че неговия избор има значение. Той има значение за нашето лично бъдеще, за бъдещето на нашите родители и на нашите деца “, сподели още Стефан Янев. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР