Колкото повече се усъвършенства изкуственият интелект и намира нови измерения

...
Колкото повече се усъвършенства изкуственият интелект и намира нови измерения
Коментари Харесай

Изкуственият интелект ни шпионира

Колкото повече се усъвършенства изкуственият разсъдък и намира нови измерения и приложения, за които ние би трябвало да дадем дефиниции, тъй като нямаме, толкоз повече нараства безпокойството у хората. Това сподели футурологът доцент доктор Мариана Тодорова.

Преди седмица " Блумбърг " провежда полемика за лъжливата фасада на изкуствения разсъдък. В нея присъединяване взима Алекс Хана, който е шеф на Института за разпределителен изкуствен интелект. " Той споделя: " Нека да разпознаваем човешкия принос от приноса на изкуствения разсъдък и да не вкарваме хората в илюзия, че това е някаква свръхмашина, която ще реши всички проблеми ", означи доцент Тодорова.

На полемиката е обсъждан и значимият въпрос за това, че изкуственият разсъдък може да събира данни и че поради неналичието на правна регулация това се случва в сивата зона. " Те преглеждат проблем, в който няколко банки употребяват артикули на " Майкрософт ", свързани с изкуствен интелект, и дават отвод за разпределяне на заем или пенсионни, обществени и здравни фондове отхвърлят застраховка на пациенти. Когато те жалят този отвод и наемат юристи, държанието на тези фондове е много двусмислено, т.е. те не споделят какви са им причините, което може би могло да приказва за обстоятелството, че те употребяват артикули на изкуствения разсъдък в сивата зона, нерегламентирано ", изясни доцент Тодорова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР