Колкото повече памет имаме на телефона си, толкова повече се

...
Колкото повече памет имаме на телефона си, толкова повече се
Коментари Харесай

Трик за освобождаване на памет от iPhone

Колкото повече памет имаме на телефона си, толкоз повече се стараем да я запълним цялата, гласи едно неписано предписание. Да, даже да имаме финален модел iPhone, може да се окаже, че не ни е останало място за поредния софтуерен ъпдейт да вземем за пример. И в повечето случаи този дефицит се дължи на огромното количество снимки и видеа, които съхраняваме на устройството.
Прочетете още
Разбира се, най-лесното, което можем да създадем, е да закупим за в допълнение пространство в iCloud. Там получаваме 5GB гратис, а в случай че желаеме повече - си доплащаме. А с цел да освободим гигабайти от самия iPhone, може да използван един елементарен трик, с който и фотосите ще си останат налични, и няма да виждаме известието, че нямаме памет.

Вместо да трием фотоси и видеоклипове, можем просто да ги усъвършенстваме. Това става елементарно с няколко клипа в настройките. А резултатът е, че на смарт телефона файловете се резервират с по-малка резолюция, по отново са налични за гледане. Ако се нуждаем от тези в цялостния им потенциал, който е по няколко мегабайта на кадър, просто си ги смъкваме от iCloud, където се съхраняват с резолюцията, в която са снимани.



Първото, което трябва да създадем, е да включим от настройките автоматизираното запазване в iCloud на фотоси и видеа, След това избираме функцията за усъвършенстване на паметта на iPhone (Optimize iPhone Storage). С нея когато устройството ни остане с малко свободна памет, автоматизирано на него ще се съхраняват фрагментите с по-ниска резолюция, изяснява Daily Mail.

Друго, което можем да създадем, с цел да освободим памет от своя iPhone, е да деинсталирамe приложенията, които не използваме - или най-малко не постоянно. Дори да ни наподобява, че заемат малко памет, когато са повече на брой, още веднъж могат да отрежат от мястото, на което да съхранявамe по-важни файлове. Пък в случай че ни потярбват още веднъж, постоянно можем да ги свалим, съобщи lifestyle.bg. 

 

 

Снимки: iStock 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР