Колкото повече наблюдаваме другите в нещо, толкова повече мислим и

...
Колкото повече наблюдаваме другите в нещо, толкова повече мислим и
Коментари Харесай

Който гледа много видео уроци, е склонен да се надценява

Колкото повече следим другите в нещо, толкоз повече мислим „ и аз го мога “. Това в множеството случаи води до безгранично надценяване на личните ни качества. Това твърди ново проучване, оповестено в специализириното издание Psycological Science.

Майкъл Кардас и Ед О’Брайън от Чикагския Университет помолили 200 доброволци да показват уменията си по дартс. Участниците, които преди този момент гледали 20 пъти малко видео с осъществявания на професионални дартс играчи, били доста по-оптимистично настроени, че ще реализиран висок резултат спрямо останалите, които гледали видеото единствено един път.

Кратката партия дартс, която последвала, потвърдила, че това е единствено въздух под налягане, тъй като двете групи постигнали идентични резултати.

До напълно същите резултати довели и последвалите опити, в които Кардас и О’Брайън карали доброволците да вършат „ лунната походка “, да играят на нова компютърна игра и да жонглират.

Същевременно обаче се оказало, че в случай че доброволците получат опътване вид малко по малко, което да прочетат или в случай че просто трябвало избрана активност да „ мине през главите им “, това не повлиявало на личната им самокритика. Този извод бил подсилен и с опит, в който доброволците трябвало да създадат „ трика с покривката за маса “, при който покривката би трябвало да се издърпа по този начин, че всички чаши, чинии и други неща, които са на масата да останат на местата си, без да изпопадат.

Изводите от всичко това са, че хората, изключително тези, които постоянно гледат онлайн видео от вида „ направи си самичък “, би трябвало да имат поради резултата на нарасналата самокритика, споделя Кардас. Защото такива онлайн видео клипове водят до такава степен, че да имаме вяра, че нещо е по-лесно, в сравнение с е в реалност.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР