Колкото повече хора разберат сериозността на разследването за стотици милиони

...
Колкото повече хора разберат сериозността на разследването за стотици милиони
Коментари Харесай

Рашков: ДАНС са отстрелвали куци глигани в гората, вместо да следят за транзакции от над 30 хил. лева

Колкото повече хора схванат сериозността на следствието за стотици милиони левове от държавния бюджет за мнимо строителство на Автомагистрала "Хемус ", толкоз по-добре. Толкова по-добре и за бъдещето, когато ще има и други ръководещи, които няма да смеят да си разрешат лукса да употребяват едни доста комфортни за присвоителна активност структури като инхаус. Това кометира в изявление за БНР, настоящ министър на вътрешните работи, номиниран да остане на поста и в новото държавно управление.

Той заяви, че Министерство на вътрешните работи работи по следствие на сходни случаи.

Някои станаха обществено известни - ремонтите на язовирите, които са малко повече от 400 у нас и за които са отделени големи пари от бюджета и до настоящия миг не се знае в чии джобове са попаднали. Подобно плячкосване не познаваме в околните десетилетия. Схемата на източване е съвсем идентична с метода на придвижване на бюджетните средства за автомагистралите. Има и други посоки, в които се работи, свързани са с крупни суми и са разходвани с лека ръка, безконтролно. В нашата страна доста се краде, изясни Рашков.

Рашков акцентира, че част от парите са отивали и зад граница.

,,Всяка банка при транзакция над 30 000 лв. би трябвало да осведоми финансовия бранш на ДАНС, това е правено. Но от тази организация не са предприемани транспарантни дейности, с цел да се види какви са основанията за евакуиране на извънредно огромна сума от лице, което може да тегли такава сума. Към оня интервал - предходната година, управлението на ДАНС е преследвало куци глигани в гората и ги е отстрелвало. Ползван е механизъм за заграбване на огромни финансови запаси без какъвто и да е надзор, тъй като контролните органи са били подчинени на тези, които са движели сходни механизми'', разкри той.

Министър Рашков добави, че Борислав Колев е концентрирал в себе си голямо количество финансови средства и е основна фигура в схемата за това закононарушение.

Има сведения за лице, което е било в контакт с него, подписвало е документи в банката, то е видяло голямо количество пачки от по 100 лв.. За услугата това лице и получило джип като премия. Установено е лицето. Установената конюнктура се неглижира от прокуратурата, акцентира се на напред във времето епизод от професионалните разногласия сред проверяващите и прокуратурата. Прокуратурата е умишлено неактивна в тези следствия. Прокуратурата, ръководена от Иван Гешев, забавя хода на следствието, тъй като този ход ще докара до виновни фактори в ръководството на страната до април тази година. Съмнявам се, че тази нереформирана прокуратура в сегашния миг би могла да изведе едно такова следствие с национално значение до сполучлив край... Прокуратурата защищава някогашните ръководещи от наказателна отговорност в доста случаи, обясни силовият министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР