“Колкото по-технически съвършено става провеждането на изборите, толкова повече хора

...
“Колкото по-технически съвършено става провеждането на изборите, толкова повече хора
Коментари Харесай

Експерт по Дарик: Борисов иска да пълни чекмеджетата си, не да управлява

“Колкото по-технически напълно става провеждането на изборите, толкоз повече хора усещат демокрацията изпразнена от смисъл. Стигаме до такава степен, че се радваме, че в една секция са дали своят вот малко повече от половината хора и някак си това е малко тъжно. ”

Това съобщи в ефира на Дарик радио социологът Георги Медаров.

“Изборната интензивност в действителност е ниска, само че не е 37,5%, тъй като българите, които живеят в чужбина, само че имат български персонални карти, не биват включвани в сметките. Безспорно най-големият проблем е ниската изборна интензивност. В една развита народна власт проценти над 60, 70, 80 са нещо обикновено, а ние това към този момент даже не можем да си представим, че е допустимо ”, сподели писателят Александър Шпатов.

“Много хора са изгубили всякакво предпочитание да вземат участие в този развой. Загубили са предпочитание да бъдат български жители. Това е доста огромен проблем. Това е нещо, което за идващите избори сигурно би трябвало да се промени. Хората би трябвало да бъдат стимулирани да гласоподават ”, добави Шпатов.

“За да действаме демократично, то първо би трябвало да имаме народна власт. Цялата патова обстановка, в която се намираме сега е просто, тъй като един политически индивид отхвърля да признае какво е ситуацията, отхвърля да признае, че той пречи и унищожава безусловно всичко, единствено и единствено той да е на власт ”, безапелационен бе пиар специалистът Любомир Аламанов.

“Бойко Борисов не желае да ръководи. Той желае да си движи строителните планове, които пълнят каси и чекмеджета. Управление в този интервал носи много политически негативи и той като задоволително сръчен политик ще се извърти и всички към него, които ни изясняват какъв брой неприятни са Политическа партия и какъв брой не стават ”, съобщи Христо Панчев - лекар по семиотика и осведомителни науки.

“По-голяма част от гласуващите за ГЕРБ са дали своят вот за тях, тъй като не харесват Политическа партия и Демократична България ”, разяснява Шпатов.

“ГЕРБ са склонни на всевъзможни взаимни отстъпки, в това число да върнат страната 500 години обратно, единствено и единствено те да са на власт. Затова не можем да се оправим - тъй като ни държат непрекъснато на дъното и не ни дават да създадем и най-малка смяна ”, сподели Аламанов.


Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР