Колкото по-силно обича жената, толкова по-ужасно отмъщава. – Жозеф Бедие Колкото

...
Колкото по-силно обича жената, толкова по-ужасно отмъщава. – Жозеф Бедие
Колкото
Коментари Харесай

Колкото по-силно обича жената, толкова по-ужасно отмъщава

Колкото по-силно обича дамата, толкоз по-ужасно отмъщава. – Жозеф Бедие

Колкото по-близо сме позволили някого до себе си, колкото повече сме се разкрили пред него, толкоз по-силно можем да го намразим, когато ни разочарова.

Все едно някой е пристъпил в нашата светая светих и оставил кални следи.

Най-дълбоко ни жегва измяната. Предадено доверие, недадена поддръжка, неистина, колебливост, неправда – ето по какъв начин любовта се трансформира в ненавист.

Тормози ни болката от предаденото доверие, от това, че дълго време сме изглеждали като простаци или най-малко по този начин си мислим. Или пък, не дай си боже, са ни съжалявали…

Когато по-големи са били очакванията, упованията, толкоз е по-болезнено, когато всичко това се срути.

Който обича мощно, не не помни скоро.

След като дамата се обърне против теб, всичко е изгубено. Понякога в действителност те обичат, само че след това нещо се обръща в тях. Тогава могат да те видят по какъв начин умираш в канавката, блъснат от някоя кола, и няма да ти оказват помощ, а ще се изплюят върху теб. – Чарлз Буковски

Говорейки непрекъснато за любовта, за мощните усеща и за типовете обвързаност, постоянно забравяме за едно не по-малко мощно и интензивно възприятие – омразата, която е обвързвана с желанието за възмездие.

Омразата постоянно е доста по-мощна като въздействие и мощ от предшестващата я обич.

Това се дължи на обстоятелството, че омразата е другото лице на любовта, само че някак си е доста по-интензивна, тъй като при нея има и един куп сложни усеща и неотработени страсти.

Не можеш да мразиш някого, който не обичаш. Просто забравяш какво е обич. Или пък този метод на обичане, който ти е бил показан, не е твоя, не се идентифицираш с него и не смяташ, че е верен.

Омразата може да бъде и доста объркваща. Често ти основава илюзията, че си мощен.

В омразата си ставаш недодялан, безсрамен и нападателен. Имаш предпочитание да наказваш, „ да си върнеш “, въобразявайки си, че по този начин възстановяваш справедливостта.

В реалност, обаче, просто искаш да бъдеш свестен, обичан и признат.

Но внимание! – омразата е още по-силна енергийна връзка от любовната.

Любовната връзка е нежна, изисква внимание и от двете страни, деликатност, топлота и тактичност. Любовта би трябвало доста да се пази, тъй като елементарно може да се трансформира в ненавист.

Стигне ли до тази форма, тя става още по-силна. Омразата към даден човек може дотам да завладее живота ви, че да се трансформира в пристрастеност, в полуда и в отнемане.

Дори в един миг да разберете, че животът ви се базира на ненавист, то няма да желаете да я оставите, тъй като това е пристрастеност, това е разтърсваща страст, без която вие няма да се чувствате цялостни.

Да не приказваме, че тя се храни и от страха, че няма да можете да намерите обич още веднъж.

А какъв брой по-освобождаващо е, в случай че вместо в ненавист, изгубената обич се трансформира в нормално безразличие…

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР