Колкото по-мрачни и студени са дните, толкова по-трудно му е

...
Колкото по-мрачни и студени са дните, толкова по-трудно му е
Коментари Харесай

ТРИК, с който сутрешното събуждане през ЗИМАТА ще е лесно и приятно

Колкото по-мрачни и студени са дните, толкоз по-трудно му е на човек да стане от леглото. Сутрешното пробуждане се явява като проблем за доста хора. Днес обаче ще ви издадем един трик, благодарение на който ще ви е доста по-лесно да се измъкнете от леглото и да стартирате деня си бодри, енергични и преливащи от сила.
Преди това обаче ще ви разкажем за какво на хората им е мъчно да станат от леглото?
Факт е, че сложното ставане се трансформира в всекидневие през есента и зимата. Това се свързва с въздействието на дневната светлина и производството на мелатонин и кортизол. Когато човек не получава задоволително дневна светлина, тялото му създава по-голямо количество мелатонин. Именно той способства за сънливостта.
Трудно ви е да се разсъните сутринта? Тези 5 съвета ще решат казуса
Събуждането заран за мнозина наподобява на китайско изтезание. Ситуацията се утежнява изключително през студения сезон. Навън е облачно, в дома е...
Прочети повече
 
Как да си подпомогнем ставането през зимата?
 

Предлагаме ви да пробвате с правилото 85/15. В 85 % от всекидневието си лягайте и ставайте едновременно. Това са 6 дни в седмицата. През останалото време можете да си давате отмора и да спите до колкото часа пожелаете. По този метод се основава доста добър цикъл на сън, улесняващ ставането всяка заран.
Ако престанете да вършиме тези 3 НЕЩА, заран ще сте доста по-бодри и свежи
Нямате никаква сила заран, а се стараете да си лягате рано? Някои привички, които използваме за по-бързо разсънване заран, вършат то...
Прочети повече
Друго, което в действителност оказва помощ, е алармата. Ако желаете елементарно да се будите в студените сутрини, изградете си рутина. Колкото по-често натискате бутона за отсрочване на алармата, толкоз по-трудно ще ви е да постигнете задачата си.

Не единствено, че не можете да се наспите качествено, след няколко отлагания на алармата в границите на час, само че и се чувствате доста по-изморени, когато съумеете най-сетне да се измъкнете от леглото.

Нашият съвет е да приложите правилото 85/15 и да ставате сега, в който алармата ви звънне, без да се сгушвате в завивките за още 5 минути. Така събуждането ще е бързо и прелестно!

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР