Колкото по-мобилни и онлайн ставаме, толкова и по-уязвими сме. Всеки

...
Колкото по-мобилни и онлайн ставаме, толкова и по-уязвими сме. Всеки
Коментари Харесай

Фишинг атаките са най-масовите нарушения на киберсигурността за бизнеса у нас

Колкото по-мобилни и онлайн ставаме, толкоз и по-уязвими сме. Всеки в телефона си има най-малко по 3-4 приложения за срещи, чатове, е-поща, настрана системи за дома и компютърни устройства.

Международно проучване на компанията " Акронис " демонстрира голям растеж на хакерските атаки. 53% от фирмите в 18 страни споделят, че имат лъжливото чувство за сигурност в мрежата. Три на всеки 10 компании са изправени пред хакерска атака най-малко един път дневно.

Най-сериозно се е вдигнал процентът на фишинг офанзивите - тези подвеждащи имейли, които получаваме, показани най-често като от банка или друга институция. На пръв взор безобидни, в действителност тези онлайн измами са се вдигнали 10 пъти единствено за една година.

Темата в разяснява Пламен Тошев, шеф на компанията за киберсигурност.

Добрата вест е, че от ден на ден компании стартират да осъзнават рисковете от тези хакерски атаки и подхващат ограничения, изясни специалистът.

Той акцентира, че фишинг офанзивите са най-масовите нарушавания на киберсигурността за фирмите.

Има два метода за отбрана - от една страна имейл програмен продукт за отбрана, а от друга - многофакторната идентификация, при която имаме един код, с изключение на паролата, изясни Тошев.

И още - рисково ли е онлайн извършването на покупки и по какъв начин може да се защитим - вижте целия диалог с киберексперта във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР