Колкото по-често момчета от малцинствата са спирани за превантивни проверки

...
Колкото по-често момчета от малцинствата са спирани за превантивни проверки
Коментари Харесай

Изследване: Честите полицейски проверки тласкат децата към престъпления

Колкото по-често момчета от малцинствата са спирани за превантивни инспекции от полицията, толкоз по-голяма е и вероятността младежите по-късно фактически да се замесят в незаконни действия. Това демонстрират резултатите от ново проучване на Нюйоркския университет, което също по този начин прави връзка сред дейностите на органите на реда и психическото положение на подрастващите.

В Съединени американски щати (а и освен – б.р.) полицейските служби практикуват т.нар самодейни дейности – изпращат свои чиновници тук-там, където има сигнали за незаконна активност за да са в контакт с лицата, за които има съмнение, че може да се окажат забъркани в разнообразни престъпления.

Изследванията досега демонстрират, че това влизане на служители на реда в кварталите фактически удря по престъпността, само че също така има неприятен резултат върху обществената легитимност на органите на реда и дори кара някои от жителите да ги отбягват. Освен това има и други особености – превантивно проверяваните са в големия си % (около 90 на сто) момчета от малцинствени групи.

Изследователският екип е наблюдавал в продължение на две години младежи от латиноамерикански, афроамерикански и различен малцинствен генезис от няколко учебни заведения в квартали, където полицията " профилактира ".

Резултатите демонстрират, че колкото по-често обещано момче е било спирано превантивно от полицията, толкоз повече са и последващите му престъпни прояви през идващите 6, 12 и 18 месеца – като в тази ситуация няма значение дали приказваме за юноша с прегрешения още от преди началото на проучването, или не.
bTV Репортерите: Черни приказки Темата за расизма и полицейското принуждение е все по този начин настояща в Съединени американски щати
Освен това, измежду проследената група максимален брой закононарушения са направили тези, които са били най-малки и най-уязвими душевен сега, когато за пръв път служител на реда ги е спрял без причина.

Темата за полицейската грубост и злоупотребата със мощ от страна на органите на реда е от години във фокуса на публичното внимание в Съединени американски щати. Няколко случая, при които невъоръжени хора (предимно чернокожи младежи) бяха убити от служители на реда, доведоха и до всеобщи митинги.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР