“Колкото по-бързо изчезне това правителство, толкова по-добре. То е заченато

...
“Колкото по-бързо изчезне това правителство, толкова по-добре. То е заченато
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Колкото по-бързо изчезне това правителство, толкова по-добре

“Колкото по-бързо изчезне това държавно управление, толкоз по-добре. То е заченато в грях, мръсно държавно управление от хора, които до преди 6-7 месеца се арестуваха един различен ”. Това съобщи пред БНР Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

“Сваля се държавното управление и по-късно има доста варианти, в това число избори, което може би е най-хубавото. Сигурен съм, че при едни нови избори разположението на силите няма да е същото и тези, които се целунаха с ГЕРБ и Движение за права и свободи ще отидат там, където им е мястото. Никой няма да има гласовете да ръководи самичък. Ще има друго разбъркване, нови договаряния, ново разпределяне на мандати, по нов метод изграждане на управническа стратегия. Не мисля, че тази сглобка би трябвало да ръководи постоянно, изключително по този метод. Нито едно от нещата, които са направени, не е потребно ”, разяснява той.

Колкото по-бързо

Тошко Йорданов разяснява и митинга на енергетици и миньори. Той акцентира, че съглашение няма, тъй като няма единодушие от двете страни. По думите му не всички протестиращи са съгласни и част от тях не са се подписали под документа.

“Изтеглянето на териториалните проекти е, за жалост, може би единственото решение, тъй като другата опция е България да вземе пари по Плана за възобновяване и резистентност, тези 1,7 милиарда евро ще отидат във компаниите на 10 индивида – това не е България, това не е развиване на стопанската система. ГЕРБ правиха финансови измами през медиатори с изнасяне на пари в сакове, до момента в който Политическа партия, и сега ГЕРБ им оказват помощ в тази посока, правят обири през законово споразумяване. Приемаме План за възобновяване и резистентност, който си разрешаваме по-късно да напишем такива правила, че парите, които ще дойдат, ще влязат в 10 съответни компании на “наши хора ” и по този метод се краде законно, само че кражбата си е кражба ”, изясни Йорданов.

По думите му компаниите от листата са на хора към Политическа партия. Затова ГЕРБ извадиха този лист, акцентира той.

“Те демонстрираха, че Политическа партия ще се опитат да откраднат тези 1,7 милиарда Проблемът беше, че ГЕРБ и Движение за права и свободи не вземат участие. След това се схванаха да създадат комисия в Народното събрание и ще си разделят нещата – да има за всичките 3 ”.

“По-добре парите от проекта да ги загубим, в сравнение с да бъдат откраднати ”

Екип на SafeNews се срещна с протестиращите миньори.и енергетици на автомагистрала “Тракия ” край Стара Загора и на Прохода на републиката.

Те отхвърлиха коментар пред камера, само че в неофициален диалог споделиха, че остават безкомпромисни в решението си и основните пътища ще останат затворени, до момента в който териториалните проекти за обективен преход не бъдат изтеглени от европейските институции.

Също по този начин обявиха, че не се плашат от мраз и неприятно време и са подготвени да останат на блокадите и два и три месеца, в случай че се наложи.

Преди дни част от протестиращите не бяха позволени до постройката на Народното събрание за договаряния с премиера. Вътре влязоха единствено представители на синдикатите, а елементарните служащи останаха извън. Това разгневи делегацията, която искаше всичко да е транспарантно и да се случва пред хората. По-късно те въпреки всичко бяха позволени.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР