Колкото и перфектни да сте като домакини, то винаги може

...
Колкото и перфектни да сте като домакини, то винаги може
Коментари Харесай

Гениален трик, който ни помага на СЕКУНДАТА да познаем дали ЯЙЦЕТО е прясно

Колкото и съвършени да сте като домакини, то постоянно може да попаднете в обстановка, в която да се чудите дали яйцата в хладилника са пресни. Понякога забравяме за тях и не ги консумираме, различен път ги смесваме с новите, които последно сме купили и ни е мъчно да преценим дали са безвредни за нас.

Ако обаче имате деца, то извънредно належащо е да сте сигурни за годността на този артикул, тъй че той по никакъв метод да не бъде опасност за здравето на най-малките.

Когато се чудим дали яйцата са пресни, ние нормално взимаме решение да ги изхвърлим в кофата за отпадък. Това обаче не е по никакъв начин рентабилно, защото рискуваме да хвърлим изцяло годни яйца, за които сме дали пари.

Ето по какъв начин да разберете дали яйцата в хладилника са пресни:

Потопете яйцето във вода

От вас се изисква да напълните стъклена чаша с вода и по-късно да потопите яйцето в нея. Ако то потъне на дъното, бъдете несъмнено, че е прясно и можете напълно починалото да си извършите един апетитен омлет.

 Как да варим яйцата, тъй че да се белят по-лесно Как да варим яйцата, тъй че да се белят по-лесно
Почти всички хора обичаме да ядем яйца под някаква форма. Пържените яйца не са толкоз потребни, тъй като те губят от хранителната си спри...

Когато яйцето изплува доникъде, годността му е под въпрос, само че все пак не пречи да го сварите и да го похапнете. Ако обаче приказваме за изплуване на повърхността, побързайте да го изхвърлите.

Запомнете, че когато яйцето отлежава прекомерно дълго, под черупката му се натрупва въздух. Колкото по-старо е то, толкоз повече въздух се образува. Тогава то става по-леко и може да изплува на повърхността на водата в чашата.

Разклатете яйцето

Този трик е в действителност елементарен и сме сигурни, че ще ви е от изгода. Вземете яйцето и го доближете до ухото си. Започнете да го разклащате. Ако приказваме за свеж артикул, няма да се чуе безусловно никакъв звук и няма да се усети придвижване. Когато то е остаряло, нещата наподобяват по напълно друг метод.

Ако идващия път се колебаете дали да сготвите яйцата или да ги изхвърлите, възползвайте се от тези два трика. Те ще ви оказват помощ да вземете вярното решение, без това да е обвързано със опасност за здравето ви!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР