Колкото и да търсихме, не открихме официална статистика за броя

...
Колкото и да търсихме, не открихме официална статистика за броя
Коментари Харесай

10 личности, които посветиха живота си на добрината

Колкото и да търсихме, не открихме публична статистика за броя на хората по света, които се нуждаят от поддръжка и помощ. Вероятно са милиони. Но дано цифрата не ви стряска. Добрите каузи постоянно намират съдружници, които оказват помощ на изпадналите в неволя. Доказателство са историите на идващите 10 души – те не просто оказват помощ на хора, изпаднали в недружелюбност, а посвещават живота си на това да вършат добрини.

Едни са намерили автентичен метод да се борят с неграмотността, други печелят благосклонности с невероятната мощ на духа и куража си, трети употребяват лесната облага, с цел да оказват помощ на нуждаещите се. Историите на тези хора въодушевяват. И в случай че има нещо правилно в онази ария, че „ в случай че до всяко положително същество… “, то поради хора като тях сигурно „ ще стартира подобен живот, че единствено си крещя „ Дано “.

1. Джейк Остин

 10 души, които посветиха живота си на добрината

В продължение на дълги години американецът Джейк Остин оказва помощ на бездомните като им дава опция да се погрижат за външния си тип. Той трансформира остарелия си камион в мобилна баня, която назовава „ Душ за хората “. В „ банята “ има две душ-кабини, умивалници, огледала, сапун и самобръсначки, които хората в потребност могат да употребяват напълно гратис. Джейк изяснява решението си с думите: „ Добрата персонална хигиена е потребна освен за здравето, тя покачва самочувствието на хората, останали без дом, възстановява достолепието им, а оттова и вярата за по-добро бъдеще “.

2. Рокерите Rescue Ink

 10 души, които посветиха живота си на добрината

Много хора са на мнение, че мотористите са просто конфликтни персони с доста татуировки. Това обаче изобщо не важи за Rescue Ink. Тези фенове на моторите са се посветили да оказват помощ на животните, изпаднали в неволя. Рокерите наемат частни детективи, които да разкриват уредниците на противозаконни боеве с кучета. Отделно са построили свои подслон, където експерти оказват помощ за възобновяване на животинките, над които е издевателствано.

3. My 360 Project

 10 души, които посветиха живота си на добрината

Това е план, който създава обувки за деца от разрастващите се страни. За направата им се наемат хора, жертви на актуален тип иго, ветерани от войните или такива, останали без работа. Генератор на концепцията е Майк Фритан – дизайнер на обувки с дълготраен стаж в една от най-престижните компании за спортни обувки в света. През 2011 година той напуща добре платената си работа, с цел да се посвети на благородната идея.

4. Фил Пакър

 10 души, които посветиха живота си на добрината

През 2008 година английският боец Фил Пакър претърпява сериозна контузия на гръбначния дирек, откакто е ранен в Ирак. Лекарите са на мнение, че той в никакъв случай няма да може да проходи, само че Фил е твърдо решен да им потвърди противоположното. Започва усилени тренировки, а през 2009 година даже се включва в Лондонския маратон. Британецът съумява да измине по към 3 км дневно с патериците си и финишира 13 дни, откакто надпреварата е почнало. Тъй като присъединяване му е благотворително, той съумява да събере повече от 600 хиляди английски лири – сума, дарена в помощ на ранени военнослужещи и ветерани. По-късно британецът основава лична благотворителна организация за помощ на деца с увреждания.

5. Райън Грифин

 10 души, които посветиха живота си на добрината

Фризьорът от Ипсиланти, Мичиган, прави отстъпка от 2 $ на всеки дребен клиент, само че при едно изискване: детето би трябвало да чете на глас, до момента в който му пристигна реда за подстрижката. Идеята на Райън е освен да разпространява грамотността, само че и да въодушеви младите клиенти да правят положително, защото книгите, които четат са с назидателен край. Освен Райън, в бръснарницата има и цялостен екип от хора, които оказват помощ на необразованите деца да се научат да четат и пишат.

6. Родни Смит-младши

 10 души, които посветиха живота си на добрината

Всичко стартира, когато Смит основава Raising Men Lawn Care Service – група, която подава ръка на съседите, които имат потребност от помощ. Първоначално те просто косили гратис моравите на възрастни хора, инвалиди и самотни майки. Но не се лимитирали с това, младежите в групата почнали да събират храна за бездомните, дарове за празниците и да оказват помощ по всякакъв начин на хората в потребност.

7. Рейчъл Лапиер

 10 души, които посветиха живота си на добрината

Съдбата се усмихва на американката Рейчъл Лапиер и ѝ обезпечава огромна облага от лотарията. Това събитие радикално трансформира живота ѝ, само че евентуално, не както допускате – тя не губи ненадейно благосъстояние си, нито го пропилява. Рейчъл напуща работата си като здравна сестра и се отдава на щедрост. Спечелената сума тя влага в лична благотворителна фондация, която бързо набира хиляди доброволци, които оказват помощ на хората, изпаднали в неволя.

8. Кембъл Ремес

 10 души, които посветиха живота си на добрината

Момчето от Тасмания било на 9 години, когато изискал от родителите си да купят играчки, които да дарят на всички заболели деца в локалната болница. Родителите му обяснили, че това ще бъде прекомерно скъпо, по тази причина детето решило да направи играчките единствено. С доста непримиримост Кембъл се научил да шие самичък и за няколко години ушил десетки плюшени играчки, които подарявал на болните деца. Днес той има лична организация, която подарява наслада на болните деца освен в Тасмания, а на всички места по света.

9. Александър Галитски

 10 души, които посветиха живота си на добрината

Израелският художник се е посветил в преподаване на дърворезба на хората, настанени в домове за възрастни. Произведенията на своите възпитаници, чиято междинна възраст е 80 години, художникът демонстрира на специфични изложения. Александър споделя, че работата с възрастните хора му коства доста сила, само че точно общуването им го въодушевило да напише книга със препоръки по какъв начин вярно да споделяме с възрастните си родители.

10. Еми Райт

 10 души, които посветиха живота си на добрината

Американското кафене Bitty&Beau оказва се по целия свят, само че не с напитките, които предлага, а с със своя личен състав. Почти всички чиновници на кафетерията са хора с някакъв тип увреждане или заболяване – от синдрома на Даун до церебрална парализа. За доста от тях кафенето е единствената опция за работа и мотив за наслада. Заведението е благосъстоятелност на Еми Райт, а вдъхновители на концепцията са нейните деца – две от тях са със синдрома на Даун. Ейми и нейният брачен партньор осъзнали какъв брой сложен е животът на хората с увреждания, по тази причина без съмнение се решили на благородната стъпка.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР