Колкото и да се развиват цифровите технологии, контролът и управлението

...
Колкото и да се развиват цифровите технологии, контролът и управлението
Коментари Харесай

Премиерът толерира развитието на технологиите, но иска управлението да остане у човека

Колкото и да се развиват цифровите технологии, контролът и ръководството би трябвало да останат в ръцете на индивида. Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на откриването на „ Цифрова асамблея 2018 “, съобщи БГНЕС.

„ Ние желаеме да сложим индивида в центъра и колкото и да развиваме технологиите, мисловната активност би трябвало да остане в индивида . Вярно е, че има специалности, които могат да се правят от роботи, само че контролът и ръководството би трябвало да останат в индивида “, сподели Борисов и добави, че точно по тази причина в новия мандат държавното управление подчертава на образованието и слагането на учителите в центъра.

„ Искаме децата да стартират да програмират от 3 клас, във всяко учебно заведение да има безжичен интернет и да се научат да работят на телефоните си в учебно заведение, а не първо в къщи “, съобщи министър председателят.

Той похвали Мария Габриел във връзка с дигитализацията и добави, че е свършена доста работа, само че има още какво да се работи.

Борисов сподели, че доста значимо е да се работи в посока повишение на киберсигурността. Той акцентира, че първото, на което се научили хакерите, било по какъв начин да източват дебитни и кредитни карти, които изначално са основани за улеснение на хората.

Според него към този момент сме съумели да се оправим с този проблем благодарение на „ Европол “ и „ Сикрет сървис “.

Премиерът съобщи, че високите технологии изискват два или три пъти по-висока сигурност, тъй като напълно на други равнища ще преминат заканите, които следва да дойдат, само че не засяга кои са те.

Борисов сподели още, че редом с това се работи и за рухването на роуминга. Той акцентира, че другият месец ще се случи и построяването на суперкомпютър, който ще вършим дружно с още 15 страни.

Премиерът обърна особено внимание и на Западните Балкани , като прикани да бъдем единни и да покажем нашия капацитет на Европа.

„ Към сътрудниците от Западните Балкани – автомагистралите се строят. Днес министрите са подписвали съглашения за кулоар 8 и 10. На 4 юли в Солун ще се съберем отново Румъния, Гърция, Сърбия и България. Оттам дружно ще дойдем на 5 юли на срещата с китайския министър председател „ 16+1 “ – 4 дни в София. Вчера Ципрас ми удостовери, че дружно ще се върнем от Солун. Паралелно с ЖП линиите, автомагистралите и пристанищата да се възползвам, до момента в който копаем, да опънем и оптичните кабели, с цел да подготвим и цифровата инфраструктура. А не по-късно да копаем два пъти типично по български или по балкански “, сподели в умозаключение Борисов.

Вижте още тематики, свързани с премиера Борисов:

Борисов: "Да ми се маха от главата " беше за Бисер, не желаех никого да обидя

Пълна победа на Ердоган в Турция, Борисов го поздрави

Майките на деца с увреждания сложиха претенции на премиера

Бойко Борисов: Няма да приемем връщане на мигранти

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР