Колкото и да се оптваме да избягаме от понятие като

...
Колкото и да се оптваме да избягаме от понятие като
Коментари Харесай

Похапвайте без чувство за вина по празниците

Колкото и да се оптваме да избягаме от разбиране като   и сходни термини, които несъмнено се отразяват отрицателно на самочувствието ни, няма по какъв начин да отречем, че под една или друга форма това по какъв начин изглеждаме, е изключително значимо. Факт е че, заради липса на време или мотивация постоянните тренировки не са за всеки. Това е повода от ден на ден да се постановат трендове свързани със по-различен метод към избора на храна и  детоксикиращи режими.

Особено настояща е тази тематика поради идното празнично надяждане и обстоятелството, че в тези дни всички му отпускаме края и се оказваме задръстени и преяли, удавени в възприятието си за виновност. Нека обаче уточним нещо в самото начало. Празниците не са токсични! Не е нужно да се " детоксикирате " от тях. Все по-често специалистите по психологично здраве сигнализират, че в действителност казусът не е в това какво и какъв брой ядем. Оказва се, че огромният проблем в действителност е възприятието за виновност, което си внушаваме.

Усещането, че би трябвало наложително да направите  „ детоксикацията по време на или след празника може да има някои доста пагубни психически въздействия, в случай че не се ръководи деликатно “, споделя клиничният психолог Алфи Бреланд-Ноубъл, създател на, пред платформата. „ Винаги обичам да преформулирам това време на годината като време за размисъл и обновяване, като и двете ни центрират в сегашното с взор към по-положително бъдеще. “, споделя още тя.

Когато езикът вреди на вашето здраве

Помислете за това: детоксикацията значи, че нежелателен токсин е влезнал в тялото ви. Така че потреблението на понятия  като „ детоксикация след празниците “ допуска, че тези вкусни празнични ястия са били някак „ токсични “ и би трябвало да бъдат отстранени. Това освен е тъжно и объркващо (как може нещо толкоз вкусно да е „ неприятно? “), само че може да докара до съществени психически и физически последици. Начинът, по който рамкирате и предоставяте информация, както и думите, които употребявате, имат директно влияние върху вашите страсти и психическо благоденствие.

„ Този ​​език за детоксикация е нездравословен за всички ”, споделя и записаният диетолог Лиза Мастела, създател на. Според нея празниците са време, в което умерено би трябвало да изпиете и второ лате, да печете сладки  със фамилията, да дъвчете пуканки с карамел по време на филм на Hallmark. „ Всички празници по някакъв метод се въртят към храната ”, прибавя тя и приканва да не се упрекваме в и да броим ненужно поетите калории.

Физиологията на срама и напрежението

Концепцията за детоксикация от празниците „ стартира идната ви година с чувството, че би трябвало да изхвърлите от менюто си всичко ненужно, което ви приготвя за неминуем неуспех в средата на януари или началото на февруари “, споделя Мастела, което ви въвлича в една безкрайна серпантина от неизпълнени новогодишни обещания за смяна от началото на новата година, позор и виновност. Това от своя страна неизбежно води до нараснали равнища на кортизол, а високите равнища на хормона на напрежението също са свързани с нараснал риск от Алцхаймер, рак, диабет и сърдечни болести, прибавя тя.

Празничната храна е значима

Добре приготвената домашна храна освен подарява прочувствен и нравствен комфорт, само че и тъй като ви свързва с вашата просвета, отбелязва психологът  Бреланд- Ноубъл. „ Храната е един от най-уникалните културни маркери, които имаме “, споделя тя. „ Има толкоз доста разнообразни типове кухни и способи на подготвяне, които материализират кои сме ние като хора от разнообразни култури. “

Това включва процеса на готвене и основаване на храна. „ Процесът на подготвяне на храна постоянно е културно основан и служи като активност за сливане на хората и ни оказва помощ да почитаме и предаваме традициите “, споделя още тя.

Как да подходим към празниците със здравословно мислене

Разбираемо е, че от години внушавана неверна настройка мъчно може да се промени за една нощ, само че можете да извършите дребни позитивни промени в държанието по време на празниците, които могат да стартират да трансформират метода, по който гледате на избора си на храна по това време на годината и по-късно.

Вместо да планирате следпразничен „ детокс “, по-добре си наложете просто да се храните по-бавно и деликатно, като се наслаждавате на всяка хапка.„ Фокусирайте се върху насладата и удоволствието  от ” споделя Мастела. „ И помнете, че имате черен дроб, който непрекъснато ви детоксикира. “

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР