Колкото е добра на сцената и пред камерата актрисата Марта

...
Колкото е добра на сцената и пред камерата актрисата Марта
Коментари Харесай

Неземна вкусотия – рецепта за бюрек с гъби и пиле на Марта Вачкова

Колкото е добра на сцената и пред камерата актрисата Марта Вачкова, най-малко толкоз я бива и в кухнята. Поне! Нещо повече. Емоционалната дама е признавала нерядко, че избира да се върти към печката и да си прекарва вечерите у дома на домашната софра, вместо да върви по заведения за хранене. „ Страшно, но ужасно обичам да сготвям.
Доставя ми наслаждение. А и това е моят метод да споделям непрестанно на щерка ми и на приятелите ми: „ Обичам ви! “ Не съблюдавам традициите, обичам да опитвам. Вкъщи доста обичаме ориз.
То е цяло знамение, че очите ни още не са се дръпнали “, майтапи се Марта.

И даже в рецептата, която разкрива, има ориз. Но не негова е водещата роля. Става въпрос за неин огромен специалитет – бюрек с гъби и пиле. Ястие, с което обезпечено ще накарате гостите да ви посетят още веднъж.
Ето и нужните артикули: половин пакет подготвени кори, 1 пиле, 1 ч.ч. ориз, 300 г гъби, 2 връзки свеж лук, 1 кафена чашка стафиди, магданоз и джоджен по 1 връзка, 4-5 лъжици масло, черен пипер, олио, вегета. Пилето се нарязва на части и се сварява с няколко зърна черен пипер и сол на усет. Месото се обезкостява, а бульонът се прецежда. В него 10 минути се вари оризът. След това се поставят нарязаните на ситно лук и гъби. Добавя се вегета, черен пипер, магданозът и джодженът.

Добавят се нарязаното пиле и стафидите и сместа се оставя да изстине.
В намазана тава се редят две-три кори и се намазват с разтопено масло.
Следват поредно пълнка и кори, като би трябвало да се приключи още веднъж с кори,
като всякога ги мажете с масло.
Бюрекът се пече към 20 минути, до момента в който придобие прелестен тен.
Когато се извади от фурната би трябвало да се напръска с вода и да се остави под забрадка да се задуши. Приятен вкус с този отличен бюрек с гъби и пиле.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР