Колко време бихте оставили лицето си без тонизиране с любимата

...
Колко време бихте оставили лицето си без тонизиране с любимата
Коментари Харесай

Козметично гладуване „Skin Fasting“, най-новата тендения за чиста кожа

Колко време бихте оставили лицето си без тонизиране с обичаната ви маска за лице и да го подложите на Козметично недояждане? Един ден? Една седмица? Един месец?

Една от най-нашумелите наклонност сега е „ козметично недояждане “ (skin fasting). Тя включва отбягване на всички артикули за грижа за кожата за детоксикация.

Според холистичната японска компания за хубост, която го разпространява, Mirai Clinical, козметичното недояждане идва от убеждението на Хипократ, че обичайният пост може да се употребява като лековит способ.

Идеята на козметичното недояждане е, че като си дадете отмора от козметичните артикули, вие позволявате на кожата си да се възвърне и подмлади сама.

В резултат на премахването на вашите нормални козметични процедури естествената защитна преграда на кожата е в положение да се възстановява и контролира.

Смята се, че по този метод изчиствате всички отрови и позволявайки цялостното и възобновяване.

Как да извършите козметично недояждане

Козметичното недояждане може да бъде толкоз просто, едвам се откажете от крема си за лице за една нощ или толкоз задълбочено, че да се въздържате от цялата си козметична процедура за няколко дни.

Привържениците на козметичното недояждане имат вяра, че това разрешава на кожата да се рестартира и да задейства функционалност на възобновяване. Но би трябвало да се има поради, че досега няма доказани проучвания, които да демонстрират, че това е истина.

Трябва ли да опитате козметично недояждане?

Ако сте удовлетворени от продуктите си за ежедневна грижа, козметичното недояждане не си заслужава. Няма физиологична причина да го вършиме.

Кожното недояждане значи, че кожата ви ще пропуща значими съставки, от които се нуждае всекидневно. Например неналичието на слънцезащитен крем би оставило кожата уязвима на UV увреждане. Кой би желал това?

Може ли козметичното недояждане да пречисти токсините от кожата ви?

Развенчаването на мита, че кожното недояждане пречиства кожата ви от отрови, в действителност е много елементарно.

Токсините не се разграждат и напущат тялото ви през кожата. Това се обработва от вас, черния дроб и бъбреците като част от отделителната система на тялото.

Следователно козметичното недояждане не би асъдействало за детокс на вашата кожа.

Може ли козметичното недояждане да помогне при суха кожа?

Често срещаният мотив за недояждане на кожата е изказванието, че добавените изкуствени овлажнители стопират кожата да създава себум сама и затова става по-суха.

Вярването е, че въздържането от потребление на овлажнител дава опция кожата ви да се достави още веднъж с нужното и количество себум.

Тази логичност обаче е неверна. Не се вземат поради многото аргументи, заради които кожата може да стане суха, някой от тях са кожни болести като екзема, сезонна дехидратация и свързани с възрастта промени, които въздействат върху това какъв брой себум създава кожата.

Ако имате суха кожа на лицето или тялото, прекъсването на потребление на крем за поддържане за някакъв инцидентен интервал от време не значи и не може да даде сигнал на кожата ви да създава повече от личното си количество себум.

Освен това поддържането на кожата мека, еластична и хидратирана лишава повече от нашето естествено количество себум.

Козметично недояждане при акне?

козметичното недояждане е изключително неприятна концепция за склонна към акне кожа, защото почивката от вашите продукти  против акне може да докара до утежняване на положението ви. Постоянната рутинна процедура против акне е наложителна, с цел да запазите лицето си чисто.

Има ли изгоди от гладуването на кожата?

Има няколко условия, при които козметичното недояждане може да се окаже потребно, само че и не заради аргументите, за които се твърди в интернет.

Ако употребявате нов артикул за грижа за кожата или композиция от артикули и получите негативна реакция, би трябвало да елиминирате продуктите, за които подозирате, че може да са виновникът или да извършите цялостно козметично недояждане.

Този развой на елиминиране е нужен, с цел да се дефинира какво предизвиква казуса. Ключът е по-късно да намерите вярната композиция от артикули, които могат да оказват помощ на кожата ви.

Негативи от козметичното недояждане

Според доктор Анджали Махто, съветник кожен лекар в клиниката Кадоган, не е добра концепция да махнете всички артикули, даже в случай че сте последовател на козметичното глауване.

Почистването е значима част от рутинната грижа за кожата и премахването на потта, прахта, бактериите и замърсяванията от повърхността на кожата е потребно за персоналната хигиена, както и за попречване на прибързано стареене на кожата.

Не единствено неналичието на пречистване може да аргументи проблеми. В взаимозависимост от вида кожа на човек, неналичието на слънцезащитни артикули може да утежни пигментацията, а неналичието на ексфолиация може да докара до струпване на мъртви кожни кафези.

Изводът: Когато имате добра ежедневна грижа за кожата, нямате нуждае от козметично недояждане.

Прочети Още:
1.
2. Тайната на съвършения загар
3.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР