Колко ще ни струва лятната почивка на Българското Черноморие през

...
Колко ще ни струва лятната почивка на Българското Черноморие през
Коментари Харесай

Без драстично увеличение на летните почивки у нас, цените скачат не повече 10%

Колко ще ни коства лятната отмора на Българското Черноморие през този сезон? Хотелиери и туроператори по морето твърдят, че това лято няма да има фрапантно нарастване на цените, макар нарастването на междинната работна заплата и инфлацията, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.


От сектора плануват, в случай че има завишение на цените на пакетите, то няма да надвишава 10%. Леглото в четиризвезден хотел ще коства от 80 до 120 лв. на вечер.


„ Няма повдигане на цените на почивките на този стадий, има тъкмо противоположното сега. До началото на сезона има отстъпки за ранни записвания, които могат да доближат до 30%. Ние сме оповестили нашите цените година по-рано. Няма уважаващ себе си хотелиер, който да стартира да подвига цените тъкмо в този момент. Точно противоположното, в случай че има ранни записвания туристите заплащат тези резервации и хотелиерите могат да работят с тези пари вместо да употребяват кредитен запас ", съобщи за БГНЕС хотелиерът Янчо Парушев.


„ Увеличението на минималната работна заплата несъмнено ще се отрази в някаква степен на туристическите предприятия, изключително във връзка с летния туризъм. Основният разход са сезонните служащи. Но никога не можем да приказваме за фрапантно нарастване. Колегите споделят, че в границите на 5 - 10% ще се оскъпи както хотелското настаняване, по този начин и почивката на този стадий ", добави Христина Славова от Бургаската районна туристическа Камара.

В същото време обаче се разяснява, че ще има завишение на цените на чадърите и шезлонгите на плажа, поради нарастването на концесионните такси от страна на страната./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР