Колко от вас обръщат внимание на чашата, в която си

...
Колко от вас обръщат внимание на чашата, в която си
Коментари Харесай

Надя Тодорова, която превръща подреждането на масата в изкуство

Колко от вас обръщат внимание на чашата, в която си сипват вино в края на работния ден? Колко от вас се стараят да избират чиниите за вечеря по този начин, че да бъдат в синхрон с покривката и останалите принадлежности? Колко от вас прибавят ваза, цветя или свещи на масата? Живеем бързо, храним се бързо и даже се научихме да обичаме бързо, без да обръщаме внимание на детайлите, без да се любуваме на хубостта, която сами можем да сътворяваме към себе си.

Затова забавяме за малко темпото, поемаме си въздух и отделяме най-малко една публикация време на хубостта. Онази, с която ни заразява Надя Тодорова . Един изцяло врящ и кипящ в неговото си амплоа човек. Едно пораснало момиче, което влага цялата си пристрастеност в подреждането на една маса и го трансформира освен във значим обред от всекидневието си, само че и в същинско изкуство. И в случай че до момента не сте попадали на профила й @nadjacreatons в Инстаграм, там, където ние я срещнахме, е време да ви я представим и да ви заразим с нейната обич към красиво аранжираните неща.



Може би тази обич се заражда още в детството й, тъй като майка й има особено отношение към детайлите, които попива от нея. По-късно обаче се реалокира да живее във Виена и откакто научава немски, се записва на курс за различаване на положително шампанско. Именно там вижда табела с надпис „ Курс за нареждане на маса “ и взема решение да се запише. Без упования, само че с концепцията за това персонално обогатяване, от което всяко младо и преди малко омъжило се момиче има потребност. „ С него ми се отключиха всички чакри “, споделя с необятна усмивка Надя, а 30 дни са изцяло задоволителни, с цел да я накарат да се влюби в целия този обред по нареждане.

Когато след няколко години се реалокира да живее в Швейцария, още веднъж се записва на курс, който комбинира готвене и нареждане на маса по отношение на храната и напитките, които се сервират. Тогава последователно стартира да усилва сбирката си от принадлежности. И в случай че мнозина други дами биха похарчили всичките си пари за обувки и чанти, тя избира да го прави за чинии, чаши и разнообразни украшения, а сега има общо над 3000. Да, всичко, което ще видите на фотосите й в Инстаграм, е основано с нейни персонални неща. Понякога даже оказва помощ на другари, като декорира техни събития, още веднъж напълно със личната си сбирка от красиви и изящни принадлежности. Достатъчно е да й кажат каква е тематиката и стила на вечерта, с цел да преобрази изцяло цялото пространство.



„ Сигурно в предходен живот съм яла с ръце и от земята, откакто това дотам ме е обсебило “, майтапи се Надя, която обича да изненадва брачна половинка си с красиво подредена маса. Техните другари, които им гостуват, също. Единствено ги пита какъв цвят харесват или си показват и оттова нататък се оставя на личното си въображение. И всяка маса няма нищо общо с предходната. „ Не знам дали е естествен гений, който съм надградила, или някъде съм отключила нещо, в което съм залитнала до безспир “, споделя тя, до момента в който слага финалните линии на масата, която приготви особено за нас.



Надя обича да комбинира разнообразни стилове и принадлежности, без значение дали чинията ще е находка от преди 10 години, а чашите от последната сбирка на дадена марка. Важното е крайният резултат да доставя наслаждение за окото, да бъде съгласуван с храната и напитките на масата, тъй като – както обича да споделя брачният партньор й, който от дълго време се е примирил с нейната полуда – „ Човек се храни с очите “.

Надя съумява да съобщи всичко това и на двете си дъщери, да ги болести с тази хармония, която би трябвало да участва във всеки дом, а за нея домът в действителност е нейната цитадела. И в него тя умее да складира освен чинии и чаши, само че и мемоари, истории. Онези, които децата й постоянно ще помнят. „ В спомените също се изисква да съхраниш всичко, тъй като никой не знае на следващия ден какво го чака “, споделя тя и още занапред се приготвя за Коледа, тъй като всяка година украсата за празника е на друга тема и това е един от най-специалните мигове в тяхното семейство.



Единственото, което малко я натъжава, е, че техните фамилни другари не се осмеляват да ги канят да посетители. „ Когато аз ги поканвам, закупувам нови сервизи, нови чаши, всичко е като подготовка за война и те явно се обезверяват, че биха могли да реализират същото равнище, което в никакъв случай не го разбрах. Не разбирам за какво хората би трябвало да се състезават. Някой е добър в едно, различен – в друго “, споделя Надя, тъй като в последна сметка хората основават атмосферата и цялото прекарване.

Но е хубаво, когато всичко това върви с красиво подредена маса, нали? Затова дружно с Надя стартираме нейна лична поредност, в която тя ще ни демонстрира освен нейните елегантни комбинации, само че и ще ни дава хрумвания от кое място тъкмо можем да си намираме нещата, с които ние също можем да ги реализираме.

 
25 хрумвания по какъв начин да превърнем дома си в тропически парадайс
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР