Колко бързо можете да почистите собствената си кухня? Ще ви

...
Колко бързо можете да почистите собствената си кухня? Ще ви
Коментари Харесай

5 идеи да почистим кухнята за 5 минути

Колко бързо можете да почистите личната си кухня? Ще ви покажем по какъв начин можете да извършите това единствено за 5 минути. 

Внимавайте, ние не даваме препоръки за общо разчистване, а единствено ви споделяме по какъв начин бързо и с минимални старания да извършите кухнята по-чиста.

1. Премахнете всичко излишно от маси и работни повърхности

Огледайте кухнята и вижте къде има доста нечистотия, трохи, съдове, ненужни предмети и храна, която не е на мястото си. На първо място, скрийте храната в хладилника и шкафовете. След това сложете всички мръсни съдове в мивката или съдомиялна машина. Избършете масите от прахуляк и трохи. Така е доста по-добре!

2. Отървете се от мазни петна
 Безотказни трикове за разчистване на кухнята Безотказни трикове за разчистване на кухнята
Мисля, че всички ще се съгласят, че най-хубавият метод за разчистване на кухнята е редовността. В края на краищата не всеки желае да прека...

Със сигурност, до момента в който готвехте, по печката имаше петна. Полейте ги с разтвор на вода и оцет за 2 минути и през това време избършете хладилника, микровълновата фурна. Можете да употребявате парцал, пропит със същия оцетен разтвор, това ще ви помогне да се отървете от петна от друго естество.

3. Измийте съдовете и мийте

Първото нещо, което постоянно притегля погледа ви, когато влизате в кухнята, са мръсни съдове, мивка с мрачно покритие и печка с мазни петна и капки. Така че, започнете с чиниите.

Все още имате минута да извършите това, до момента в който петна по печката се разтварят във оцетната вода. Мивката, в случай че не е доста мръсна, можете просто да я избършете с гъба, само че в случай че върху нея се е образувал мазно мрачно покритие, а от време на време и наслойка от вода, тогава е по-добре да я измиете с почистващ препарат или сода.

4. Върнете се при печката
 Безотказни трикове за разчистване на кухнята Безотказни трикове за разчистване на кухнята
Кухнята... която постоянно е цялостна с подправки, артикули за готвене и печене, тенджери, чаши, чинии... изисква подробно разчистване и поняко...

Остава доста малко време. Масите, шкафовете, съдовете и мивката са чисти. Визуално към този момент наподобява добре. Сега е време да се върнем към печката. Всичко, което би трябвало да извършите, е да избършете печката с чиста забрадка, да я изплакнете и да я избършете още веднъж.

5. Правете изсъхнало и мокро разчистване на пода

Добре е, в случай че имате роботизирана прахосмукачка, която прави всичко вместо вас. Можете да я стартирате незабавно щом започнете да се почиствате. Ако нямате такова устройство, метла и влажна забрадка ще ви оказват помощ. Тук, несъмнено, времето за разчистване също може да зависи от площта на кухнята, само че в случай че приказваме за общоприетата кухня, тогава можете да я пометете за по-малко от минута.

Сега мокро разчистване. Моп със специфична приставка от микрофибър ще ви помогне да го извършите бързо. С такова устройство можете да извършите мокро разчистване за секунди и не е нужно непрекъснато да се навеждате, с цел да измиете подовете. 

И не забравяйте, че това е експресно разчистване, за него просто би трябвало да избършете пода с влажна забрадка и това е всичко, без в допълнение изплакване. Но, в случай че имате още време, за какво не?!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР