Колите втора ръка поскъпнаха с до 50 на сто през

...
Колите втора ръка поскъпнаха с до 50 на сто през
Коментари Харесай

Колите втора ръка поскъпнаха по автокъщите у нас с до 50 на сто

Колите втора употреба нарастнаха с до 50 на 100 през последната година, а търговците не са склонни да вършат отстъпки от в началото оповестените предложения, демонстрира изследване на “Труд ”. Според търговци главните аргументи за растежа на цените са две - цялостното повишаване на живота и инфлацията, както и дългото очакване за нови коли, което води до по-голям интерес към използваните и надлежно растеж на цените.

Същата наклонност се следи и в Европа, по тази причина част от вноса на остарели коли в страната след ремонт и ободряване се връща още веднъж в Италия и Германия, откъдето в началото идват колите, обясниха вносители. Майсторите оправят последствията от произшествия или приложимост, подменят част и колите се връщат назад на европейския пазар. А защото тук разноските за труд са по-ниски, а цените в Европа - по-високи, вносителите на коли втора употреба избират да ги продават в чужбина, безапелационни са експертите.

Клиентите са принудени да се откажат от огромна част от претенциите, обясниха търговци за “Труд ”. Вече цветът, типът на тапицерията и даже страната на генезис не са фактор при избора на автомобил втора употреба. Основно се гледа да е в добра форма, по какъв начин работи моторът и какъв брой харчи, настояват медиаторите.

Поскъпването на горивата е повишило интереса към електрическите коли, а цената на газта обуславя търсенето на този вид коли, като те са и измежду старите коли, които държат най-близка до първичната цена, обясниха за “Труд ” търговци.

Заради високите цени на използваните коли доста хора се отхвърлят от покупка и не престават да карат старите си коли, като ги ремонтират.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР