Количките за пазаруване в супермаркетите са поредният предмет от ежедневието,

...
Количките за пазаруване в супермаркетите са поредният предмет от ежедневието,
Коментари Харесай

И количките за пазаруване стават умни

Количките за извършване на покупки в супермаркетите са следващият предмет от всекидневието, който е на път да "поумнее ", с помощта на технологиите. Американската верига Walmart е патентовала технология за "биометрична ръкохватка за противоположна връзка " за такава количка, оповестява онлайн изданието CNET.

Чрез датчици в дръжката, количката ще може да мери пулса, температурата на тялото, както и скоростта на придвижване и даже силата, с която се стиска дръжката. Всичко това ще разрешава на количката да опознава клиента и да сътвори междинна стойност на неговите характерности. Тези стойности пък ще могат да се съпоставят по отношение на местоположението на клиента в другите точки на магазина. Данните ще се обработват в централен сървър, който ще взима преценка до каква степен даден клиент е удовлетворен от престоя си в магазина, какво задържа вниманието му и други В случай, че системата реши, че клиентът не е удовлетворен, ще може да алармира на чиновник, който да отиде при него и да му предложи помощ.

Информацията няма да разпознава даден консуматор, само че ще оказва помощ на магазините да преценят какво е действителното въодушевление на клиентите им и какво да подобрят. За в този момент Walmart не е коментирала по кое време и дали възнамерява да употребява новата технология на процедура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР