Количеството дървесни отпадъци, които се оползотворяват в България, е нараснало

...
Количеството дървесни отпадъци, които се оползотворяват в България, е нараснало
Коментари Харесай

Увеличава се оползотворяването на дървесни отпадъци


Количеството дървесни боклуци, които се оползотворяват в България, е повишено от 208 726 тона през 2014 година на 369 399 тона през 2016 година Това стана ясно от данни, изнесени по време на семинар за ефикасното ръководство на дървесните боклуци и слънчогледовите люспи в подтекста на прехода към кръгова стопанска система. Във форума, който се организира през днешния ден в Министерство на околната среда и водите, участваха специалисти от Регионална инспекция за опазване на околната среда и браншови организации.

Голяма част от тези боклуци се преработват в пелети и брикети за промишлено и битово отопление, като броят на потребителите на дървесни пелети и брикети нараства с към 10-30% годишно. Данните бяха представени от екипа на изпълнителя по план, предоставен от Министерство на околната среда и водите. Проектът е за създаване на предложение за критерии в сходство с настоящата правна рамка за непряк артикул и завършек на отпадъка във връзка с дървесните боклуци и отпадъците от слънчогледови люспи. Бяха показани още главните източници за генерирането им, използваните механически условия за третирането им, продуктовите условия и техническите стандарти към пелетите и брикетите от тези боклуци.

Според специалистите за реализиране на ресурсна успеваемост и стимулиране на поетапния преход към кръгова стопанска система в бранша на дървообработващата и преработваща промишленост и производството на слънчогледови масла е належащо да бъде насърчена конкурентоспособността на българските компании. Това е допустимо чрез основаване на механизми за ръководство на дървесните боклуци и люспите като „ неотпадъци “, които дават отговор на стандартите и подсигуряват високо равнище на отбрана за околната среда и човешкото здраве.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР