“Колело за смет, за дете велосипед - казват организаторите на

...
“Колело за смет, за дете велосипед - казват организаторите на
Коментари Харесай

Кампанията Колело за смет, за дете велосипед вече е целогодишна

“Колело за боклук, за дете велосипед ” - споделят уредниците на благотворителната самодейност, която за четвърта поредна година ще направи детството на десетки деца по-щастливо, като им обезпечи техен велосипед. Всеки, който желае да се включи, може да подари нов или използван велосипед до 25 май, а в края на месец юни първите малчугани ще получат своя подарък.

От тази година акцията ще бъде целогодишна, заяви в предаването " Хоризонт до обед " Александър Македонски от самодейността:

„ Ако през миналите три издания ние ремонтирахме велосипедите през април и май и се стараехме да ги дарим за 1 юни, тази година ще даряваме в края на всеки месец. Каквото сме съумели да ремонтираме, ще изпращаме до деца в приемни фамилии, до пансиони в учебни заведения, с които сме се свързали, общо взето из цялата страна. “

Пунктове за събиране на колела има в София, Пловдив, Бургас, Варна, Русе и Дряново, а техни адреси и работно време са налични на уеб страницата на самодейността.

„ Няма механически условия, одобряваме всевъзможни колела и размери. Ако е доста строшен и не предстои на ремонт или ремонтът е прекомерно безценен и ще отнеме доста време, ги даваме на скрап и с парите купуваме елементи за велосипедите, които могат да бъдат ремонтирани. “
Подробности чуйте от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР