>Колекцията на бостънската организация Американска фондация за България“ представя четирима

...
>Колекцията на бостънската организация Американска фондация за България“ представя четирима
Коментари Харесай

Произведения на топ имена от световния пазар на изкуството за пръв път във Варна

 >
Колекцията на бостънската организация " Американска фондация за България “ показва четирима създатели от разнообразни генерации, които са се наложили преди появяването на The Connor Brothers, и са съдействали за одобряването на престижа на поп-арта, постмодерната живопис и графиката в Обединеното кралство. Това са живописецът и колажист, непрекъснато изменящият се сър Питър Блейк, теоретикът, шок-концептуалист и натурфилософ Деймиън Хърст, естетът подбудител Марк Куин и основоположникът на " амбиентния род “ Брайън Ино, притежател на купата Royal Designer for Industry на Кралската академия на Англия.

В сбирката, владеене на " Американска фондация за България “, са селектирани 27 истински творби на актуалното английско изкуство, в които са употребявани графични техники, смесени цифрови и живописни техники.

За откриването на изложбата, през днешния ден от 18.00 часа в Градската изложба на Варна, ще дойде Алексей Христов – програмен шеф и управител на българския клон на " Американска фондация за България “.

Изложбата ще остане в залите на ГХГ – Варна до 4 август.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР