Колекция от материали, които съдържат първоначалния сценарий на филма Магьосникът

...
Колекция от материали, които съдържат първоначалния сценарий на филма Магьосникът
Коментари Харесай

Сценарият на филма Магьосникът от Оз е обявен на търг

Колекция от материали, които съдържат първичния сюжет на кино лентата " Магьосникът от Оз ", ще бъде продадени на търг в Калифорния. Търгът ще се организира сред 11-ти и 14-ти декември и се чака цената на ръкописа и фотосите да доближи един милион и двеста хиляди $.

Аукционери от Лос Анджелис, оповестиха на търг сбирка от 150 страници, съдържащи записките на Ноел Лангли - един от сценаристите на " Магьосникът от Оз ". Той, дружно с още десетима, трансформират детската книга в именитата кино класика от 1939 година.

Браян Чейнс - шеф на отдел " Придобивки " към аукционерната къща " Исторически профили ": " Това, което виждате зад мен е един от най-важните ръкописи в историята на Холивуд. "
Освен чернови, архивът включва 16 фотоси на специфичните резултати във кино лентата. Една от тях е на торнадото, което придвижва героинята на Джуди Гарланд в магическата земя.

Браян Чейнс - шеф на отдел " Придобивки " към аукционерната къща " Исторически профили ": " Цената на сбирката е висока освен поради нейната литературна стойност, а и тъй като кино лентата е основополагащ в американското кино. "
" Магьосникът от Оз " печели две награди Оскар през 39-та. 50 години по-късно влиза в листата на предпазени филми на американския кино указател.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР