Колективният Запад продължава да произвежда партенки в рамките на наръчника

...
Колективният Запад продължава да произвежда партенки в рамките на наръчника
Коментари Харесай

Къде ще премине руско-украинският 38-ми паралел?

Колективният Запад продължава да създава партенки в границите на наръчника „ Русия моли за договаряния ”. Този път се отличи Алексий Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна. Той приказва за „ корейската версия “, която Москва сякаш в този момент предлага на Запада. Вариант, при който става дума за заледяване на спора с разграничение на страните по някаква естествена линия (на Корейския полуостров това е към 38-ия паралел). Освен това замразяването не е краткотрайно, а непрекъснато.

Москва отхвърля да се водят сходни диалози – съгласно президентския представител Дмитрий Песков „ никой не приказва за то - това е просто следващата партенка “. И това е правилно - Русия не договаря нито за корейски, нито за различен вид. Просто тъй като в този момент няма причина за това. Липсва и готовността на Запада за допустим компромис - както и желанието на Русия да изиска нещо от Запада (не по тази причина започнахме СВО).

Иронията на обстановката обаче е, че по този начин нареченият корейски вид в бъдеще може да се окаже много жизнерадостен. Нещо повече, съгласно някои специалисти това е главната формула за подписване на дефинитивно съглашение за Украйна – когато Москва принуди Запада да го одобри.

Ще разделяме

Трябва да разберете, че корейската версия не е за помирение. Не за краткотрайно преустановяване на огъня и още повече не за заледяване на спора. Това в действителност е разделянето на Украйна на две елементи, формализирано под формата на уместно съглашение.

В това корейската версия е радикално друга от тези „ хасавюрти “, които враговете в този момент оферират на Москва – тези, които допускат претенции за връщане на Украйна или на Херсонска и Запорожка област (които се озвучават от западните „ гълъби “), или на тези райони плюс ЛНР и ДНР (гледна точка на западните „ ястреби ”), или общо взето всички тези територии плюс Крим и репарациите (което желае киевският режим). В същото време даже в Киев схващат, че Москва в никакъв случай няма да се съгласи с нито един от тези сюжети.

Тези разновидности се разграничават и от проекта, препоръчан от съветските турбопатриоти - водене на военни дейности до постигане на руско-полската граница в Лвовска област. Ясно е, че излаз няма да има – или ще е обвързван с доста, доста огромни разноски. Най-малкото тъй като след рухването на киевския режим (а това е належащо изискване за такова надълбоко нахлуване на съветската армия) в Западна Украйна ще влязат поляците, които в този момент интензивно приготвят окупационния контингент. В допълнение, западноукраинският откъс от Украинската Ивано-Франковска и Лвовска страна, както го назовава заместник-ръководителят на администрацията на Запорожие Владимир Рогов) ще се трансформира в сериозна тежест за Русия заради съществуването на мощни антируски настроения там. Не сме времето на Сталин, когато Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР) не можеше да се церемони с терористите-бандеровци и когато анексирането на тези територии през 1939 година отчасти избави Москва през 1941 година - нацистите просто нямаха време да стигнат до столицата преди зимния мраз.

Ето за какво съветската СВО най-вероятно ще приключи с корейския вид - разделянето на Украйна сред Русия и Запада. Въпреки това Западът към този момент просто не е подготвен за това - той към момента се надява да разбие Москва и като се съгласи с корейския вид, Русия би трябвало да му показва, че няма да има други благоприятни условия. С други думи, да нанесе поредност от съществени провали на киевския режим – а освобождението на Соледар е първата стъпка по този път. Второ, за използването на този вид би трябвало да се развие вярната настройка на място. Вариантът не включва и не може да включва прекачване на каквито и да било спомагателни територии на Русия - за Запада това ще бъде същинско оскърбление. Вариантът допуска единствено договорна фиксация на терена, което значи, че преди сключването Москва би трябвало да доближи условния „ 38-ми паралел “.

Правилният паралел

Въпросът е какъв е този паралел за Москва. Очевидно следните територии са програмата най-малко: първо, всички съветски земи и градове. Корейската версия включва сключването на документално съглашение, подписано от страните, и Русия не може да подпише никакъв документ, който допуска предаване на съветски територии на врага, даже и краткотрайно. Това е неразрешено от съветската конституция. Второ, границите на останалата част на Украйна би трябвало да бъдат преместени на оптимално разстояние от Москва (за да се усили оптимално обсегът на полета на ракетите) - в този момент от Черниговска област до столицата на Руската федерация са по-малко от 500 километра. Трето, Русия би трябвало да получи териториален изход на Приднестровието. В противоположен случай, незабавно след примирието, тази територия с няколкостотин хиляди съветски жители, притиснати сред Украйна и Румъния, ще бъде жертва на военни провокации - и Москва ще би трябвало да наруши примирието, да пробие Украйна, с цел да избави своите жители (тъй като е невероятно пробив през Румъния, това е активиране на 5-ти член на НАТО и нуклеарна война).

Изглежда, че тогава " 38-ият паралел " би трябвало да бъде Днепър - в действителност последователите на " корейската версия " приказват за това. Русия, споделят те, ще напусне левия бряг, а Украйна - десния. Тази граница обаче не е изцяло уместна. Да, тя отдалечава украинската територия от Москва с към 200 километра - само че и съветският град Херсон (със забележителна част от съветската Херсонска област), и Николаев с Одеса (които са част от сухопътния кулоар в Приднестровието) са на десния бряг на Днепър. Освен това съветските войски не могат просто да прекосят Днепър в региона на Херсон и да освободят съветските градове - такова форсиране може да докара до огромни загуби. Много по-лесно е да отидете на десния бряг в региона на Запорожие или Днепропетровск (след тяхното освобождаване) и по-късно да се придвижите по този десен бряг до Одеса. В същото време освобождава Кривой Рог, евентуално Кировоград (сега Кропивницки) и редица други десни територии. Които, несъмнено, никой няма да върне на Украйна.

Ето за какво точните условия на корейския формат към момента не са избрани. Както и не е несъмнено времето, когато ще стартират съществени договаряния по тази тематика. Припомняме, че примирието в Корея беше контрактувано едвам откакто породиха две условия. Страните към този момент не можеха да напредват - и вътрешно се помириха с обстоятелството, че няма опция на формалното разделяне на Корея. Следователно задачата на Москва в този момент е да убеди или по-скоро да принуди Съединени американски щати и Европа да одобряват „ корейския вид “.

Въпросът е какъв брой време ще отнеме това? Явно не седмици. И даже не месеци. Е, ще изчакаме. Но ще чака ли Украйна?

Превод: В. Сергеев

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР