Колективният Запад“ не може да приеме факта, че Русия провежда

...
Колективният Запад“ не може да приеме факта, че Русия провежда
Коментари Харесай

Западът и Русия: война на изтощение

„ Колективният Запад “ не може да одобри обстоятелството, че Русия организира специфична военна интервенция за демилитаризация и денацификация на Украйна.

Детето на „ демократичния “ Запад, пронацисткият украински режим е толкоз безценен на ръководещите кръгове на Съединените щати и страните от Европейски Съюз, че те са подготвени да се бият с Русия освен до последния украинец, само че и до последния заледен европеец. С всеки минал ден имаме все по-дълбоко и огромно присъединяване на Съединени американски щати и страните от Европейски Съюз във военния спор в Украйна.

Ето и разширяващите се доставки на модерни смъртоносни оръжия от западните страни за украинския режим и директното присъединяване във военните дейности на хиляди наемници и „ инструктори “ от Англия, Съединени американски щати, Полша, Хърватия, Германия, Франция и доста други страни, и голямата икономическа и финансова помощ за пронацисткия режим на Зеленски от западните страни, да не приказваме за безкрайния брой антируски наказания, подпечатани от Запада.

С други думи, Русия, провеждайки специфична военна интервенция на територията на някогашна Украйна, би трябвало да се оправя освен със самите украински войски, само че от ден на ден и с „ груповия Запад “. В такава обстановка е доста евентуално по-нататъшното ескалиране на украинския спор, превръщането му в по-голяма районна война (но не и международна война, защото това би означавало нуклеарна злополука, към която Западът не желае да отиде).

Изглежда, че би било извънредно неразумно да не се вземат поради вероятностите за ескалация на военния спор и да се приказва за скорошно довеждане докрай или даже преустановяване на специфичната военна интервенция, която Русия организира на територията на Украйна. Много е евентуално Полша, Литва, Англия, Съединени американски щати последователно да бъдат въвлечени във военния спор и тяхното директно присъединяване в него.

И тук стигаме до най-важния миг от актуалната интернационална и вътрешна съветска обстановка, а точно, че страните от Запада, водени от Съединените щати, водят многоизмерна война на безсилие с Русия и затова тази война няма да свърши бързо.

Говорим, първо, за икономическо и финансово изтощение, второ , за ресурсно безсилие (енергия, първични материали, хранителни ресурси), трето, за военно безсилие (унищожаване на военния капацитет на противника), само че най-важното, и това е четвърто, за морално и психическо безсилие .

Така многоизмерната война със Запада продължава дълго време и ще я завоюва този, който има по-здрави нерви, повече устойчивост, самообладание и подготвеност да търпи сложни моменти по-дълго време. Един от парадоксите на актуалната обстановка е, че очакванията на Съединени американски щати и Европейски Съюз за бърза икономическа и финансова победа над Русия не се оправдаха.

Въпреки хилядите невиждани наказания, наложени от Съединени американски щати и техните васали, Русия демонстрира икономическа и финансова резистентност. Освен това самите западни страни, в това число Съединени американски щати, страдат от личните си наказания надали не повече от Русия.

В същото време приказваме освен за възходящите цени на енергоносителите и други артикули, само че и за големи разноски и опасности за западните страни при положение на понижаване на съветските доставки на торове, исполин и други метали, редкоземни детайли, изкуствени сапфири и неон, нужни за микроелектрониката.

По всички тези позиции съветските производители заемат забележителен дял на международните пазари, а отводът от съветски доставки води до внезапно задълбочаване на международната рецесия, а в дълготраен проект - до увеличение на социално-политическата неустойчивост в западните страни.

Отказът от $ и еврото в разплащанията сред Русия и редица огромни страни, преходът към разплащания в национални валути, развиването и укрепването на зоната на рублата стабилизира съветската финансова система и показва непоклатимост.

Няма потребност да приказваме за ресурсно безсилие на Русия - Русия е богата на запаси, в това число минерални, енергийни, хранителни, както никоя друга страна в света. По отношение на ресурсите страната ни е значително самодостатъчна. Нещо повече, тя е в положение да доставя доста други страни с тези запаси, като в същото време обезпечава с тях както себе си, по този начин и най-близките си съдружници.

При настоящето развиване на нейния военно-промишлен комплекс, военното безсилие на Русия също не ни заплашва: съветската отбранителна промишленост създава обилни количества както обичайни, по този начин и най-модерни типове оръжия. Разбира се, има избрани проблеми – на първо място с модерните типове връзки, с не постоянно достатъчния брой безпилотни самолети и бомбардировачи, само че тези проблеми последователно се вземат решение. И в някои значими стратегически типове оръжия Русия изпреварва всички страни в света.

Въпреки това остава четвъртият и по собствен метод най-значимият аспект на войната на безсилие, а точно битката за морално и психическо безсилие на съперника благодарение на осведомителни и психически войни. Това е извънредно значимо измерение на днешната многоизмерна война, защото актуалната война е значително война на морално и психическо безсилие на врага.

Тук американските ИТ корпорации, които са международни монополисти, имат явни преимущества: тези корпорации управляват и насочват големи потоци от информация (най-често потоци от директна дезинформация, откровени неистини и голям брой фалшификати), които се стоварват върху главите на хората и засягат тяхното морално и психическо положение..

В същото време западните медии и обществени мрежи овладяха и надалеч надминаха всички „ достижения “ на нацистката агитация на Гьобелс и се пробват да зомбират популацията както на своите страни, по този начин и на други страни.

Удивително е по какъв начин историята се повтаря и какъв брой постоянно не го виждаме. През 1876 година, преди съвсем 150 години, Ф.M. Достоевски написа в своя „ Дневник на писателя “ за отношението на Европа към Русия и към потиснатите славянски нации, подложени тогава на гнет и кланета в Османската империя,

„ А Европа, християнска Европа, велика цивилизация, гледа нетърпеливо... „ по кое време ще бъдат смачкани тези буболечки “! Още повече, че в Европа оспорват обстоятелствата, отхвърлят ги в националните парламенти, не имат вяра, вършат се, че не имат вяра. Всеки от тези водачи на народа знае за себе си, че всичко това е правилно, и всички се надпреварват, гледайки встрани да споделят: „ това не е правилно, това не е било, това е пресилено, те самите избиха своите си шестдесет хиляди българи, с цел да кажат на турците”...

Но за какво е всичко, от което тези хора се опасяват, за какво не желаят да видят и да чуят, а лъжат себе си и се самопозорят? И ето, виждате ли, Русия: „ Русия ще укрепне, ще завладее Изтока, Константинопол, Средиземно море, пристанища, търговия. Русия ще падне като варварска орда върху Европа и ще унищожи цивилизацията” (същата тази „ цивилизация “, която разрешава сходно безчовечие!). Това в този момент крещят в Англия, в Германия и отново лъжат без изключение, самите те не имат вяра на нито една дума от тези обвинявания и страхове. Всичко това са единствено думи за възбуждане на националните маси към ненавист.

По същия метод Англия, Германия, Съединените щати и други западни страни в този момент избират да „ пренебрегват “ хилядите цивилни поданици на Донбас, убити за 8 години, споделят, че „ те се самообстрелват “, демонизират Русия по всевъзможен вероятен метод и приписват проекти за „ заличаване на цивилизацията “.

Коварството на актуалната война на морално и психическо безсилие се крие във обстоятелството, че се употребяват разнообразни „ ориентирани “ принадлежности за разнообразни групи от вражеското население, като се регистрира логиката на психиката на всяка обществена група. И по този начин, за младежите западните разследващи служби, които в действителност управляват медиите и обществените мрежи, употребяват закачливи и хапливи лозунги и имитации, в това число детайли на компютърни игри или действителни фрагменти, снимани на напълно разнообразни места и по друго време.

В същото време сметките на „ фейкометите “ се основава на неналичието на обучение на забележителна част от младежите, изключително на младежите, които седят в обществените мрежи по доста часове дневно, на тяхното непознаване на същинската, а не подправена история, стопанска система и политика.

За патриотичните групи на съветското население, които доминират в Русия, се употребяват други принадлежности. По този метод концепцията, че специфичната военна интервенция на Русия в Украйна протича постепенно, несполучливо, с огромни жертви, че цивилните в Донбас непрестанно умират и че е належащо да се форсира тази интервенция непременно, без значение от загубите, е натрапчиво и настойчиво насаждана.

По този метод те се пробват да реализират две цели: първо, да внушат съмнение към управлението и въоръжените сили на Русия и второ, да обезкървят съветската войска, доколкото е допустимо. Разбира се, всички същински съветски жители, които обичат родината си, желаят бърза победа над пронацисткия украински режим, само че основен е въпросът за цената на такава победа и доверието в съветските въоръжени сили.

За Русия, съветските жители, е извънредно значимо да извлекат поучения от продължаващата осведомителна война за морално и психическо безсилие. Един от уроците е по-широкото и по-ефективно потребление на експерти по морално-психологическа война и контрапропаганда.

Съвременната осведомителна и морално-психологическа война е нужна част от силовата борба, изисква присъединяване на военни социолози, психолози, историци, краеведи, информатици и представители на креативните специалности. Тяхната работа разрешава да се регистрира спецификата на настроението и манталитета на популацията на дадена страна, да се разпознават евентуалните „ болеви точки “ и да се форсира психическото разграждане на съперника.

В същото време в една морална и психическа война е значимо освен да се пази, само че и да се нападна, да се посочат, макар осведомителната обсада на Русия от Запада, многочислените провали във вътрешната и външната политика на Съединените щати и страните от Европейски Съюз, свързани с опитите да слагат Русия на колене.

Тези опити, по-специално, освен провокираха невиждана инфлация и спад в виталния стандарт на популацията на западните страни, само че и доста ограничиха ролята на $ и еврото като съществени международни валути.

Последното събитие е извънредно значимо и мъчително за Запада, защото точно на господството на $ и еврото, на печатането им от Фед или ЕЦБ и разпространяването им по света, се дължи високият стандарт на живот на Запада. и способността да постановат волята си на всички други страни, т.е. в действителност да ползват нова колониална политика, политика на диктат.

Сега, вследствие на личните си антируски наказания, Западът самичък „ реже клона, на който седи “ и това кардинално значимо събитие би трябвало да бъде необятно отразено в медиите и интернет платформите, а по опция и с достъп на част от аудиторията на западните и изключително незападните страни (Китай, Индия, Близкия Изток, Югоизточна Азия, Латинска Америка).

Вторият урок е нуждата необятните пластове от съветското население да схванат, че против тях и страната им се води жестока осведомителна и морално-психологическа война.

Въпреки всички компликации е значимо да се резервира увереността на съветските жители в успеха, да се борим в осведомителното поле с нетърпението и неналичието на задръжки, с паническите настроения от всевъзможен тип, да се изясни, че нетърпението и бързината по време на специфична военна интервенция водят до неверни дейности и неоправдани жертви., с цел да показва действителното всекидневно придвижване на съюзническите сили, освобождаващи Донбас и други райони.

Третият урок е работата с съветската юноша и с младежта от освободените територии на някогашна Украйна.

За страдание, сега голямото болшинство от учителите в междинните учебни заведения и по-голямата част от преподавателите в университетите заради натовареността и неналичието на подготовка не могат дейно да организират разяснителна работа по отношение на аргументите, задачите, хода и вероятностите на специфичната военна интервенция на Русия.

Междувременно по отношение на военната интервенция в Украйна е належащо да се премине към действителни, живи образци за живо патриотично образование на младежите, учредено на отразяването на подвизите на руските и съветските военни, конструктори и учени.

Нужно е нетолерантно отношение към формалното и официално образование на национализъм измежду учениците и студентите, противопоставяне на мощното въздействие на русофобската агитация и многочислените фейкове в обществените мрежи.

В същото време обичайно звучащите демократични препратки към това, че не е работа на учебните заведения и университетите да образоват възпитаници и студенти, в изискванията на военната интервенция, в действителност се трансформират в изменничество на националните ползи и водят до загуба на младото потомство за Русия, евентуално до емиграцията на най-способните на Запад, до действително образование за държавна сметка на бъдещи фрагменти за врага.

В тази връзка е належащо да се провеждат подготвени групи от експерти (от 3-4 военни и интернационалните експерти), които, общувайки онлайн с възпитаници и студенти, умело и разбираемо да отразяват аргументите, задачите и смисъла на военната интервенция, да приказват за нейния същински, а не „ фалшив” ход, да дават отговор умело на неизбежните (включително комплицирани и от време на време даже провокативни) въпроси и отзиви на младежите.

Такива групи могат поредно да се местят от едно учебно заведение в друго и от едно висше образователно заведение в друго, като в последна сметка обгръщат огромен брой младежи. Подобна организация на работа с младежта е доста по-ефективна от досегашната процедура и е ориентирана към възпитаване на същински, а не фиктивен национализъм.

Освен това е извънредно значимо постоянно да се демонстрират в учебните заведения и университетите най-хубавите документални филми („ Обикновен фашизъм “, „ Парад на успеха на Червения площад “, „ Великата непозната война “ и др.), както и игрални филми за Великата отечествена война и интервенцията в Сирия („ На пердах отиват единствено старците “, „ А утрините тук са тихи “, „ Белоруски гара “, „ Небе “ и др.). Ако не е допустимо тези филми да бъдат показани в тяхната целокупност заради тяхната дължина, могат да бъдат показани най-силните и значими фрагменти.

В умозаключение би трябвало да се означи, че доста от разпоредбите, построени в предходните „ тихи “ години, изключително в осведомителната политика, контрапропагандата, в просветителната система, във възпитанието на младежите, бързо остаряват и показват заплаха от следване на актуалните западни неолиберални „ модели “.

Трябва да се вземе поради както личният опит, в това число руският (предимно опитът от интервала на Великата отечествена война), по този начин и опитът на незападните страни с действителен суверенитет.

Пред очите ни към този момент се правят радикални промени в целия международен ред, а следствията от специфичната военна интервенция на Русия единствено форсираха тези промени. Това значи, че в новите условия е належащо да се живее, мисли и работи по нов метод, да се преодолее съществуващата инерция и опозиция на либерално-прозападните представители на елита.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР