Коледният благотворителен базар на школи от ЦПЛР – Общински детски

...
Коледният благотворителен базар на школи от ЦПЛР – Общински детски
Коментари Харесай

Благородно дело: Коледен благотворителен базар събра 1430 лв. за лечението на Краси Коев от с. Шкорпиловци

Коледният благотворителен базар на школи от ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна съумя да събере сумата от 1431 лева, която бе преведена по сметката на Красимир Коев от с. Шкорпиловци.

17-годишното момче страда от рядко генетично заболяване и се нуждае от трансплантация на бял дроб. Базарът бе спретнат в Младежки дом – Варна. В него със свои ръчно направени произведения присъединяване взеха възпитаниците на школата по изобразително изкуство " Импресия " с началник Илиана Бораджиева и школата по етнография и национални занаяти " Творилницата ". Неин началник е Мария Борисова. За благотворителна ликвидация бяха препоръчани и част от изделията, които участваха в Общинския конкурс „ Рождество Христово “. Ръководството на ОДК – Варна благодари за проявената съпричастност на всички, които закупиха картички и коледна декорация и по този метод спомогнаха за набирането на средствата. 

Журналистът и пиар на ОДК Емилиян Ялъмов също се включи в благородната самодейност. Той подари по една своя книга с подпис на всеки, който подари средства за Краси Коев. Това стана по време на премиерата на книгата „ На световна вълна “, на която за един час бяха събрани 300 лева.  Така общата сума, която получи момчето от с. Шкорпиловци, надвиши 1700 лева

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР