Коледните картички, част от благотворителната кампания на община Ямбол Подай

...
Коледните картички, част от благотворителната кампания на община Ямбол Подай
Коментари Харесай

Коледните картички от кампанията "Подай ръка – спаси живот" вече са в търговските вериги в Ямбол

Коледните картички, част от благотворителната акция на община Ямбол " Подай ръка – избави живот ", към този момент са в комерсиалните вериги в града. Кампанията се организира за 15-и път, като през годините са събрани над четвърт милион лв..




Тази година коледните картички костват 2 левa, а средствата, събрани от тяхната продажба, са предопределени за медикаментозно и оперативно лекуване на тежко заболели деца и младежи, което не се заплаща от Националната здравноосигурителна каса или други доброволни здравноосигурителни фондове. 

Всеки, който има предпочитание и опция да помогне, може да остави повече средства в кутиите, в които се събират даренията. Дарения за акцията се превеждат и по сметката на Община Ямбол.

В основата на обичайна акция е състезанието за детска рисунка на тематика " Коледа ".

Отличените детски произведения се отпечатват на коледни картички, които се популяризират, както в комерсиалните обекти, по този начин и в администрациите.

Тазгодишните спечелили в състезанието ще бъдат наградени на 5 декември, а с техните произведения ще бъдат подредена галерия в културно- осведомителния център Безистена. 

БНР подкасти: Под Сините камъни
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР