Коледните и Новогодишни празници наближават, затова в следващия репортаж ви

...
Коледните и Новогодишни празници наближават, затова в следващия репортаж ви
Коментари Харесай

Онкоболни и хора с увреждания изработват ръчни подаръци и сувенири за Коледа

Коледните и Новогодишни празници наближават, по тази причина в идващия репортаж ви описваме за един невероятен магазин, откъдето бихте могли да си купите ръчно направени дарове, с които да зарадвате околните си. " Нарисувай ми усмивка " - по този начин се споделя магазинът в Бургас, в който работят хора с увреждания и онкологични болести. А всичко, което създават, в действителност носи усмивка - и за тях, и за клиентите им.

Бургас
Вече трета седмица хора, които доста мъчно си намират работа и се осъществят на пазара, работят с обикновено работно време в ателието и споделят, че работата тук е по-скоро наслаждение.

Николинка Ганева: Правя косички за кукли. Тук може да се видят хубостите, които хората с увреждания могат да сътворят, да допринесат топлота във всеки един дом, светлина, наслада, хубост, което е нужно на Коледа.
За десетте години, в които съществува, Сдружение " Онкоболни и другари " печели плановете " Рак във време на рецесия ", " Пациентски информативен център " и " Заедно против рака ", с цел да могат хората с онкологични проблеми да се усещат потребни и обществено приобщени, споделя ръководителят на общественото дружество Цонка Тодорова.

Цонка Тодорова, началник на общественото дружество: Това, че сме хора с онкологични болести и не сме отвън борда, отвън живота, ние можем също да творим, да се радваме да живеем и да вършим другите щастливи.Валентина Станкова, началник план: Затова бързаме да работим по-интензивно, с цел да наберем повече стока, дарове, за празниците да имаме цялостна подготвеност.
" Нарисувай ми усмивка " към този момент чака своите клиенти, с цел да могат работещите тук да си усигурят резистентност след първата година на плана.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР