Коледните филми са неразделна част от ваканционния сезон и то

...
Коледните филми са неразделна част от ваканционния сезон и то
Коментари Харесай

Коледните филми, спечелили най-много

Коледните филми са неразделна част от ваканционния сезон и то от десетилетия. Те внасят комизъм, обичаи и огромна доза от коледния дух в домовете ни. Ако не усещате насладата от Коледа, те несъмнено могат да са ви от изгода. Постигнали огромна известност по кино салоните, изданието TheRichest показва ранглиста с едни от най-печелившите коледни филми за всички времена.

10. Договор за Дядо Коледа 3: Избягалият Дядо Коледа (2006 г.) - $110 млн.

Този филм е третият от поредицата за Дядо Коледа, излязъл през 2006 година с присъединяване на Тим Алън и Мартин Шот, като е един от минимум известните от поредицата, само че е натрупал облага от 110 млн. $. Въпреки ниските оценки на критиците, той се подрежда измежду 10-те най-успешни коледни кино лентата.

9. Четири Коледи (2008 г.) - $163.7 млн.

Четири Коледи е бил един от най-звездните филми за празниците от 2008 година, с основни артисти Рийз Уидърспуун и Винс Вон. В началото той също не получава изключително положителни мнения, само че съумява да се класира на почетното 9-о място.

8. Договор за Дядо Коледа 2 (2002 г.) - $172 млн.

Филмът е продължение на историята на Скот Калвин (изигран от артиста Тим Алън), трансформирал се в Дядо Коледа. Той носи 172 млн. $ и е сниман за 65 млн. $.

7. Договор за Дядо Коледа (1994 г.) - $189 млн.

Когато излиза през 1994 година, филмът бързо става шлагер, което частично се дължи на известността на Тим Алън по това време.

6. Елф (2003 г.) - $220 млн.

За почитателите на Уил Феръл, Елф е един от най-забавните коледни филми. Класиката, режисирана от Джон Фавро, наблюдава живота на Бъди, човешко дете, което е осиновено от елфите на Дядо Коледа, с цел да работи на Северния полюс. Когато схваща същинския си генезис, той пътува до Ню Йорк в търсене на биологичния си татко. Комедията въодушевява и бродуейската версия - мюзикъла " Елф ", която дебютира през 2010 година

5. Полярен експрес (2004 г.) - $311 млн.

Базирайки се на едноименната детска книга от 1985 година, филмът предлага компютърно анимирано премеждие, което да заинтригува деца и възрастни. Той се откроява с реалистичната си графика и красивите подиуми. В няколко от тях се включва и артиста Том Ханкс.

4. Коледна ария (2009 г.) - $325 млн.

Филмът е основан на едноименната история от Чарлз Дикенс от 1843 година Той е още веднъж компютърно анимиран. Джим Кери озвучава част от героите във кино лентата, а през 2010 година печели премия за работата си.

3. Как Гринч открадна Коледа (2000 г.) - $345 млн.

Това е един от най-обичаните коледни филми на всички времена. Базиран е на известната книга на Доктор Сюс, издадена през 1957 година Джим Кери още веднъж е част от продукцията, само че този път като зеленото страшилище.

2. Сам у дома 2: Изгубен в Ню Йорк (1992 г.) - $359 млн.

Най-известният коледен филм на всички времена - " Сам у дома ", излиза с продължение през 1992 година, единствено две години след първия, като този път Маколи Кълкин, играещ Кевин, би трябвало да се оправи самичък в Ню Йорк.

1. Сам у дома (1990 г.) - $476 млн.

Почти 30 години по-късно, филмът към момента е считан за най-хубавата коледна продукция на всички времена и е приветстван от почитателите всеки празничен сезон. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР