Коледен HOBBYHORSE турнир по прескачане на препятствия ще зарадва малки

...
Коледен HOBBYHORSE турнир по прескачане на препятствия ще зарадва малки
Коментари Харесай

Благотворителен коледен HOBBYHORSE турнир по прескачане на препятствия тази събота в конна база НИЕСА

Коледен HOBBYHORSE шампионат по прескачане на трудности ще зарадва дребни и огромни фенове на конния спорт този уикенд. Домакини на събитието е конна база НИЕСА и ездови клуб Конкур.

Атрактивното и предстоящо от всички ездачи съревнование ще се организира на 2 декември, събота и ще бъде съпроводено с Благотворителен Коледен базар в интерес на Спешъл Олимпикс България.

Така нареченият хобихорсинг е развлекателен спорт, в който вместо действителен кон, състезателите употребяват конче на дървена пръчка. Също както в действителния конен спорт и в хобихорсингa има разнообразни дисциплини като прескачане на трудности или обездка, като всяка една от тях има закрепени правила, напълно близки до тези на разпоредбите в класическия конен спорт.

Инициативата за превръщането на хобихорсинга в приет спорт стартира през 2002 година, когато във Финландия е учредена първата асоциация, а през днешния ден към този момент има клубове по целия свят.

През април тази година, Конна база Ниеса и AYAN Sportswear проведоха първия формален хобихорсинг шампионат, в който взеха присъединяване повече от 30 юноши и деца на възраст сред 7 и 17 години.



Коледното издание на шампионата дава обещание доста изненади и положително въодушевление и е ясна поръчка от уредниците, че възнамеряват да развиват и утвърждават хобихорсинга в страната.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР