Коледен благотворителен базар на играчки от стъкло и керамика е

...
Коледен благотворителен базар на играчки от стъкло и керамика е
Коментари Харесай

Продават уникални коледни стъклени играчки на благотворителен базар в Пловдив

Коледен благотворителен базар на играчки от стъкло и керамика е ситуиран в Социалната къщурка пред постройката на община Пловдив. Всички средства от продажбите на продукти ще бъдат отделени за благородни дела, а базарът ще остане в центъра на града до 4 януари.

В павилиона се оферират стъклени продукти, създадени от дългогодишния занаятчия Иван Станев, както и сувенири, направени и украсени в ателиетата за арт-терапия и работилници към Социално дружество за хора с увреждания. Тук всеки искащ може да си закупи произведения, направени от Ателие за стъклени магии към дома за хора със умствена назадничавост " Свети Врач и Центъра за рехабилитация за деца с аутизъм. С покупката си той ще подкрепи финансово всички тези уязвими групи, като им даде опция за обществено приобщаване. Организаторите на базара раздават гратис и Библии на своите клиенти.

Базарът дава опция на всички тези лица да се включат пълноценно в подготовката за празника и да покажат своите умения. Иван Станев създава ръчно стъклени произведения от над 40 години. През последните години единственият в страната занаятчия на коледни играчки от стъклонадувно стъкло работи в " Свети Врач ", където има основано ателие, в което с изключение на украси се създават още обеци, огърлици и украшения.

На павилиона се показват огромна част от обществените услуги на община Пловдив. Социалното дружество за хора с увреждания бе основано по извоювани при започване на годината план на стойност 379 859 лв. по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “. По него бяха разкрити 32 нови работни места за хора с разнообразни типове увреждания, като те са подготвени да извършват действия, свързани с производството на промоционални материали като текстилни торбички и магнити за хладилници, както и украси и играчки за елхи. Партньор на Община Пловдив по плана е Националният алианс за работа с доброволци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР