Коледен базар подпомага Дневния център за работа с деца с

...
Коледен базар подпомага Дневния център за работа с деца с
Коментари Харесай

Деца в неравностойно положение създадоха изделия за коледен базар, събират средства за Центъра си

Коледен базар подкрепя Дневния център за работа с деца с увреждания в Асеновград. Събитието бе публично намерено в Историческия музей в града, където са подредени и самите произведения. " Провеждането на коледен базар в помощ на деца в неравностойно състояние се трансформира в традиция. Хората откликват и непрекъснато нараства ползата към тези събития. ", разяснява шефът на музейната институция в града - Иван Дуков.

Различното през тази година е, че особено за базара са направени доста нови и красиви творения. Шедьоврите са основани собственоръчно от деца и младежи, посещаващи Дневния център в Асеновград, с дребна помощ от техните възпитатели, както и от малчугани от асеновградската ДГ " Дружба ". Творенията са от най-различно естество. Сред продуктите са произведения, направени от тъкани, украсени предмети, като бутилки и чинии, а усещане прави и ексцентричната коледна елха.

Творенията в базара са направени с съществена цел - за коледни дарове. Повечето от тях са със сувенирно лъчение, а цените са алегорични. Базарът ще остане спретнат в постройката на Исторически музей-Асеновград до 25.12.18 година (Рождество Христово), защото по-късно, подаръците няма да бъдат настоящи. " Това е част от една поредност от събития преди Коледа, с която се опитваме да напомним на хората за потребностите на децата в равностойно състояние. Очакваме човештината на благодетелите да сгрее сърцата на децата в потребност по време на едни от най-светлите коледни празници. ", сподели още Дуков.
Друго събитие в същата устременост е и концерт, средствата от който ще бъдат дарени на Центъра за настаняване от фамилен вид в Асеновград. Събитието ще се състои на 20.12.18 година в Старинно учебно заведение " Свети Георги " в града, от 17:30 ч. Там ще бъдат показани песни от коледен диск, основан от изпълнителите на Музейната музикална школа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР