Коледа - празникът, на който душата ни се отваря и

...
Коледа - празникът, на който душата ни се отваря и
Коментари Харесай

6 идеи как да пазаруваме разумно по време на празниците


Коледа - празникът, на който душата ни се отваря и желаеме да раздаваме на другите още и още. Този алтруистичен метод е всичко, към което едно духовно извисено общество се стреми. Но също по този начин всички разполагаме с избран бюджет, с който би трябвало да се съобразим. За да бъдем оптимално ефикасни в извършването на покупки на дарове (и не само) за празниците, е нужно да съблюдаваме няколко елементарни правила, с които ще се сдобием с най-хубавите попадения на пазара, без да пръскаме непотребни пари. Ето шест хрумвания по какъв начин да пазарувате рационално по време на празниците и да си осигурите сезон, изпълнен както с благотворителност, по този начин и с финансова отговорност.

 Създайте бюджет и се придържайте към него

Първата стъпка към рационалното извършване на покупки по време на празниците е определянето на бюджет. Определете какъв брой пари умерено можете да похарчите за дарове, украшения и други сезонни разноски. След като имате бюджет, направете лист с хората, за които би трябвало да купите дарове, и разпределете съответна сума за всеки човек. Това ще ви улесни и в избора на подарък, а и ще провежда извършването на покупки ви, тъй че да не се лутате ненужно.



 Възползвайте се от разпродажби и отстъпки

 Следете за празнични разпродажби и отстъпки както онлайн, по този начин и във физическите магазини. Много магазини и марки оферират специфични промоции по време на празничния сезон. Черният петък беше отличен образец за това, а предстоят и още. Планирайте извършването на покупки си към тези събития, с цел да получите най-хубавата стойност за парите си.

Сравнете цените онлайн

Преди да извършите покупка, отделете няколко минути, с цел да сравните цените онлайн. Множество уеб страници и приложения могат да ви оказват помощ да намерите най-изгодните цени на определения от вас продукт. Понякога същият детайл се предлага на доста по-ниска цена другаде.

Направи си самичък и персонализирани дарове

Помислете за подаряване на DIY (Направи си сам) или персонализирани дарове. Ръчно направените дарове освен прибавят персонален щрих, само че могат да бъдат и по-рентабилни. Независимо дали става въпрос за печене на бисквитки, разработване на фотоалбум или основаване на творби на изкуството по поръчка, тези дарове могат да бъдат както значими, по този начин и бюджетни.



Пазарувайте локално

Разгледайте локалните пазари и дребни предприятия за неповторими дарове, които може да не се оферират в по-големите магазини. Това освен поддържа локалната стопанска система, само че може също по този начин да намерите неповторими предмети, които вършат вашите дарове да се открояват. Нашият Коледен маркет предлага обилие от хендмейд обеци, огърлици, свещи и други красиви творби, които са неповторими и е несъмнено, че в случай че ги изберете за подарък, ще блеснете с автентичност. Можете да се срещнете персонално със основателите им сред 8 и 10 декември в Сердика център.

Използвайте приложения за следене на цените

Налични са разнообразни приложения, които могат да ви оказват помощ да проследявате цените и да получавате вести, когато продуктите са в ликвидация. Инсталирайте тези приложения на телефона си, с цел да сте осведомени за спадове в цените и да се възползвате от отстъпките незабавно щом се появят.

Като следвате тези интелигентни тактики за извършване на покупки, можете да навигирате през празничния сезон с убеденост, като гарантирате, че вашата благотворителност няма да пристигна за сметка на вашето финансово благоденствие.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР