Коледа може и да е далеч, но коледните шоколади вече

...
Коледа може и да е далеч, но коледните шоколади вече
Коментари Харесай

Във Франция започна подготовката на коледните шоколади

Коледа може и да е надалеч, само че коледните шоколади към този момент се подготвят, написа в. "Фигаро ".

Френските шоколадови заводи започнаха производството на шоколадите и шоколадовите произведения за коледните празници, като задачата е до края на сегашния месец да бъдат осъществени и първите доставки.

Патрик Поарие, шеф на френската компания Семоа (Cemoi), която е водач във Франция в производството на шоколадови произведения, споделя, че по Коледа се осъществят 44 % от нейните общи продажби. Ето за какво машините на компанията ще работят на цялостни обороти до края на октомври.

След това за шоколадовите заводи има малко мъртвило и през декември те ще стартират да се приготвят за производството на шоколад за Великден.

Представители на шоколадовите компании описват, че подготовката за коледния или за великденския сезон стартира в реалност две години по-рано. През тези две години се изследват усетите на клиентите, регистрират се новите трендове и се създават нови артикули.

За разлика от огромните производители дребните занаятчии от бранша обаче стартират да създават коледния си шоколад в навечерието на празника, защото тяхната продукция е "крехка и се резервира единствено за малко време ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР