Колата ще бъде натоварена на ракетата-носител Falcon HeavyTesla Roadster в

...
Колата ще бъде натоварена на ракетата-носител Falcon HeavyTesla Roadster в
Коментари Харесай

Илон Мъск подготвя за космоса Tesla Roadster

Колата ще бъде натоварена на ракетата-носител Falcon Heavy

Tesla Roadster в хангара на ракетата-носител Falcon Heavy

Американската компания SpaceX възнамерява да пусне през януари ракета-носител Falcon Heavy, която ще изведе в космоса електрически автомобил Tesla Roadster. Снимки на колата бяха оповестени в обществената мрежа Instagram.

Мнозина одобриха като смешка информациите за сходна задача, само че шефът на Tesla и SpaceX – Илон Мъск – разгласява в Instagram нови фотоси, които показват електрическия автомобил в хангара на SpaceX.

От галактическата компания към този момент се застраховаха, че първият старт на Falcon Heavy може да се окаже несполучлив. Всъщност, за триумф ще се смята, в случай че ракетата излети и набере височина. Ето за какво потреблението на скъп товар в тази ситуация е безпричинно.

По проект, Tesla Roadster би трябвало да бъде изведена в орбита към Марс

Но Илон Мъск не е от хората, които биха натоварили Falcon Heavy просто с бетонни блокове за задачите на тестванията. Той възнамерява да достави в космоса друго свое създание – електрическия автомобил Tesla Roadster.

Идеята е колата да бъде изведена на орбита към Марс, а задачата ще бъде озвучена с песента Space Oddity (Космическа странност) на Дейвид Бауи, която е известна измежду астронавтите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР