Кола помете трима младежи на тротоар на една от централните

...
Кола помете трима младежи на тротоар на една от централните
Коментари Харесай

18-годишен шофьор помете трима младежи в центъра на Петрич

Кола опустоши трима младежи на тротоар на една от централните улици в Петрич. Момче на 17 година и момиче на 15 година са признати в болничното заведение в града в тежко положение, а третото дете - 16-годишно момиче е освободено за домашно лекуване. Инцидентът е станал малко след среднощ и е провокиран от 18-годишен водач, който е карал с несъобразена скорост.

Петрич

Тримата младежи са стояли под заслон на заведение за хранене на улица „ Цар Борис Трети " в центъра на Петрич, тъй като валяло дъжд. Според разкази на очевидци, до момента в който младежите чакали да превали, ненадейно върху тротоара връхлетяла кола, движеща се с висока скорост по мокрия път. Шофьорът, който имал брошура едвам от два месеца, изгубил ръководството над автомобила и се забил във витрината на заведението. В него по това време не е имало хора, тъй като било затворено.
- Дъжд е валяло, като удари в стъклото, та на едното крайници, и без крайник е.
17-годишното момче, което е настанено в болничното заведение в Петрич е с ампутиран крайник, а 15-годишното момиче е със счупена подбедрица и доста порезни рани.
доктор Методи Михаилов: " Към момента положението на децата е устойчиво, в положително общо положение са, със постоянни индикатори, контактни, съответни. Предстоят на момиченцето най-малко още една оперативна намеса, само че другояче са към този момент без заплаха за живота. "
Според полицията, главната причина за тежкия случай е несъбразената скорост на младия водач.
гл. контрольор Росен Рапчев, ГДНП: Без да е правил дрифтове, губи надзор над транспортното средство, и излиза от пътното платно, това е безусловно несъмнено, на влажен асфалт, несъобразена скоростта с пътните условия.
На водача, предизвикал тежкия случай са направени проби за приложимост на алкохол и опиати, които са негативни. По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР