Коктейлите са любима напитка на голяма част от хората, консумиращи

...
Коктейлите са любима напитка на голяма част от хората, консумиращи
Коментари Харесай

5 лесни коктейла, които да забъркате у дома

Коктейлите са обичана напитка на огромна част от хората, консумиращи алкохолни питиета. Това се дължи на богатата гама от разновидности, които да паснат на другите вкусови желания, както и творчеството, която се изисква, с цел да се подготви такова пиво.

За да си извършите обичания коктейл обаче, не е належащо да работите в бар или да имате специфични умения. Разберете някои лесни и бързи за подготвяне комбинации, които ще впечатлят всички у дома и ще се трансфорат в събитието на всяко събиране с другари и семейство. Вижте за кои 5 коктейла споделят от Sid-shop.com в идващите редове, като всички предписания са предопределени за изработката на 1 л (4 чаши) от алкохолните напитки.

Мохито

Определено това е един от най-поръчваните и известни напитки, характеризиращи се с паметен усет и елементарно подготвяне. За изработката на Мохито би трябвало да знаете следните неща:

съставки – 400 мл бял ром, 500 мл сода/газирана вода, 2 ч.л. кафява захар, 2 лайма, няколко листа от мента; метод на подготвяне – единият лайм се реже на дребни късчета и се смесва с кафявата захар и листата от мента, като всички дружно се намачкват в хаванче, с цел да комбинират усетите и ароматите си. Поставете получената примес в чаша, след което прибавете ром и газирана вода. Гарнирайте с листа от мента, резенче лайм и прибавете доста лед.

Това е класическата рецепта за подготвяне. Има и други разнообразни вариации, лесни за изработка, включващи сезонни плодове, като малини и ягоди.

Аперол пулверизатор

Тази алкохолна напитка идва непосредствено от Италия, с цел да впечатли със своя несравним усет и следните особености:

съставки – 500 мл просеко, 250 мл аперол, 130 мл газирана вода и един портокал; метод на подготвяне – първо прибавете просекото, след това аперола и най-после газираната вода.

Изсипете в подобаваща чаша и прибавете нарязан портокал за цитрусов усет и мирис.

Джин тоник

Ако сте фенове на по-горчивите усети, класиката Джин тоник е точното попадение за вас. Освен че е доста вкусна и се състои от две съставки – джин и тоник, тази композиция е и доста лесна за подготвяне:

съставки – 300 мл джин, 600 мл тоник, лайм и лимон; метод на подготвяне – изсипете джина в шейкър, след което прибавете лед и разклатете добре. Изсипете в подобаваща чаша и прибавете тоник.

Гарнирайте с лайм, лимон и резенчета краставица и сервирайте коктейла охладен.

Куба либре

Отново класика, която е доста лесна за подготвяне. Нужни са ви тъкмо три съставки за коктейла – 500 мл бял ром, 500 мл от обичаната напитка на няколко генерации, позната като кола, както и лимон или лайм за баланс на усетите.

Космополитън

Емблематичен коктейл за американския сериал “Сексът и градът ”, разрастващ се в Ню Йорк. Това пиво е обичано на милиони хора по целия свят. Може да си го извършите доста елементарно:

съставки – ще ви бъдат нужни 400 мл водка, като по истинска рецепта тя би трябвало да бъде цитрусова, 200 мл портокалов ликьор и 400 мл сок от алена боровинка. За баланс на усета се прибавя прясно изцеден фреш от 2-3 лайма; метод на подготвяне – фрешът от лайм се прибавя в шейкър, след което и останалите съставки.

След като разбъркате консистенцията добре, изсипете част от наличието във високостеблена чаша и прибавете обгорена кора от портокал, с цел да внесете в допълнение цитрусова нотка.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР