Кокосовото масло става все по-популярно в съвременната кухня и то

...
Кокосовото масло става все по-популярно в съвременната кухня и то
Коментари Харесай

Тайните свойства на кокосовото масло

Кокосовото масло става все по-популярно в актуалната кухня и то по основателни аргументи, споделя foodpanda. Кокосовото масло има голям брой изгоди за здравето, за външния ни тип. То има внимателен усет и е необятно налично. Също по този начин е извънредно универсално с редицата приложения, които може би към момента не знаете.
Защита от слънце
Кокосовото масло може да отбрани кожата ви от ултравиолетовите (UV) лъчи на слънцето, които могат да провокират бръчки, кафяви петна и да увеличи риска от рак на кожата.
Засилва метаболизма
Кокосово масло съдържа триглицериди. Това са мастни киселини, които бързо се всмукват и могат да усилят количеството калории, които изгаряте.
Гответе безвредно при високи температури
Кокосово масло има доста високо наличие на наситени мазнини. Всъщност към 87% от мазнините са наситени. Тази функционалност го прави една от най-хубавите мазнини за готвене при високи температури, в това число пържене.
Подобрява здравето на зъбите
Кокосово масло може да бъде мощно оръжие против бактерии, в това число Streptococcus mutans. Това са бактериите в устата, които предизвикват зъбна плака, разпад на зъбите и заболяване на венците.
Подобрява функционалността на мозъка
Мазнините в кокосовото масло се разграждат от черния дроб и се трансформират в кетони, които могат да работят като различен източник на сила за мозъка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР