Коко Гоф и Каролин Гарсия са следващите тенисистки, които си

...
Коко Гоф и Каролин Гарсия са следващите тенисистки, които си
Коментари Харесай

Гоф и Гарсия са следващите участнички на Финалите на WTA


Коко Гоф и Каролин Гарсия са идващите тенисистки, които си осигуриха място във Финалите на WTA  след следващия ден на страхотни мачове в Гуадалахара. Двете се причисляват към Ига Швьонтек, Онс Жабур и Джесика Пегула измежду осемте най-хубави.

За Гоф достижението е историческо. Тя ще бъде първата американка в шампионата от Серина и Винъс Уилямс през 2009-а. На 18 години и 239 дни Гоф ще бъде и най-младата участничка от 2005-а, когато Мария Шарапова доближи до полуфинал на 18 години и 208 дни. Тийнейджърката се класира и за шампионата на двойки с партньорката си Джесика Пегула.

За Гарсия Финалите на WTA са нещо много по-познато. Тя игра на сингъл през 2017-а и на двойки през 2015-а и 2016-а.

Гоф си подсигурява присъединяване с победа 7-6(1), 6-3 над Елизабета Кочарето. В трети кръг тя ще срещне друга италианка – Мартина Тревизан.

В късните мачове Виктория Азаренка продължи напред, откакто Паула Бадоса бе принудена да се откаже. Испанката страдаше физически и при 1-4 в първия сет разиска обстановката с лекаря и физиотерапевта. Сетът завърши при 6-2 за някогашната №1, след което Бадоса се отхвърли поради болест.

В опит да доближи до първи WTA 1000 четвъртфинал от финала в Индиън Уелс през предходната година, Азаренка ще срещне Медисън Кийс. Американката победи с 6-3, 4-6, 6-3 Айла Томлянович и по този начин резервира шансове да заеме едно от трите оставащи места за Финалите.

В същото време Слоун Стивънс постави завършек на очакванията на Белинда Бенчич за присъединяване в шампионата на осемте най-хубави след победа 6-4, 6-4. Именно Стивънс ще бъде идната съперничка на Каролин Гарсия.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР