Кока кола или Пепси? Това е спор, стар колкото света.

...
Кока кола или Пепси? Това е спор, стар колкото света.
Коментари Харесай

Осем алтернативи на газираното

Кока кола или Пепси? Това е спор, остарял колкото света. Приемът на газирани питиета или сода е обвързван със загуба на костна маса и остеопороза. Много от нас са наясно с този факт, само че все пак се трансформират в " содахолици ".

Ако жаждата ви тормози, имате доста по-добри други възможности от газираните питиета. Вижте листата:

 Осем други възможности на газираното

- Зелен чай. Той се предлага в голямо многообразие и със стотици аромати. Зеления чай може да се употребява охладен. Той освен е по-малко калоричен, само че има куп изгоди за здравето. Зеленият чай оказва помощ при сърдечно-съдови болести, затлъстяване, хипертония и диабет. Неговите отлични антиоксидантни свойства оказват помощ за облекчение на напрежението.

- Нискомаслено прясно мляко. Ако до момента сте били постоянни потребители на сода или газирана напитка, тогава не е изключено да страдате от калциев недостиг. Изследванията върху газираните питиета са открили, че високото равнище на фосфат води до дефицит на калций и понижаване показателя на костната маса. Следователно приемът на висококалциево обезмаслено мляко и соево мляко ще бъде от изгода, до момента в който се възвърне равнището на калций в организма ви. Млякото също по този начин ще ви подсигури положително количество протеини, рибофлавин и някои жизненоважни минерали.

 Осем други възможности на газираното

- Фрешове. Някои пресни и сочни плодове, смесени с лед, са отлична разхладителна напитка. Плодовете са освен богати на витамини и минерали, само че те ​​съдържат естествена захар, която обезпечава неотложен сила и антиоксиданти в битката със напрежението. Нищо не може да ви подейства по-успокояващо от фреш-напитките.

- Кафе. То е обичаната напитка на доста хора. Кафето е потребно, когато се приема в лимитирани количества (до 2 чаши на ден). И по-здравословно, когато се комбинира с обезмаслено мляко и дребни количества захар. Кафето освен оказва помощ за попречване на кариес на зъбите, само че също по този начин има слабително и диуретично деяние.

 Осем други възможности на газираното

- Студен чай. Готовите питиета леден чай от магазина имат високо наличие на захар. Но за какво просто не си извършите леден чай вкъщи? Използвайте естествени подсладители като мед. Добавете обичаните си усети като лимон, праскова, мента, канела или ванилия.

- Вино. Червеното вино, в случай че се употребява в лимитирано количество (едно чаша за дамите и две чаши за мъжете на ден) има позитивен резултат против сърдечно-съдови болести, заболяването на Алцхаймер и даже рак.

- Зеленчукови сокове и бульони. Колко хубаво щеше да бъде, в случай че можете просто да пиете обичаните си зеленчуци! Можете да извършите витаминозни сокове и бульони от обичаните си зеленчуци. Те са богати на фибри, на витамини и минерали.

- Вода. Харвардското учебно заведение за публично здраве показва, че елементарна вода е най-здравословната напитка. Тя държи организма хидратиран и оказва помощ за промиването на всички отрови от тялото. Водата освен поддържа рН в кръвта, само че също по този начин си резервира електролитния баланс в организма.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР