Кока-Кола е навсякъде. Култовата американска марка се разпознава на мига

...
Кока-Кола е навсякъде. Култовата американска марка се разпознава на мига
Коментари Харесай

15 невероятни факта за Кока-Кола

Кока-Кола е на всички места. Култовата американска марка се разпознава на мига от хора по целия свят. Продава се в над 200 страни, написа Business Insider. Освен това компанията предлага хиляди спомагателни питиета, за множеството от които даже не подозирате, че са благосъстоятелност на Coke.

Въпреки че от 2000 година насам бяха заменени трима изпълнителни шефове, компанията е водач на пазара на газирани питиета в Съединени американски щати с дял от 42.8 %. За информация – Pepsi е с 31.1 %.

Общо над 1.7 милиарда продукта на Coke се употребяват всеки ден.

В идващите редове ще откриете 15 обстоятелството за Кока-Кола, които по всяка възможност ще ви изненадат:

1. 3.1 % от всички питиета по света са артикули на Кока-Кола.

От общо 55. милиарда питиета от всевъзможен вид, сервирани дневно (с изключение на вода), 1.7 млн. са запазена марка на Кока-Кола.

2. Coke създава толкоз доста разнообразни питиета, че в случай че пиете по една дневно, ще са ви нужни 9 години, с цел да пробвате всички.

Портфолиото с артикули на Кока-Кола доближава над 3500 питиета (и 500 бранда) – от газирана вода до газирани питиета и такива, основани на соя.

3. Приходите на Кока-Кола доближават 35.1 милиарда Това я прави 84-тата най-голяма стопанска система в света, малко пред Коста Рика.

4. Брандът Кока-Кола е оценен на 74 милиарда $ – повече от Budweiser, Pepsi, Starbucks и Red Bull взети дружно (50 млрд.).

5. Въпреки че приходите на Кока-Кола за миналата година са били с 38 % по-малко от тези на PepsiCo, Coke е генерирала повече доходи от безалкохолни – към 28 милиарда по отношение на 12 милиарда за PepsiCo.

Не забравяйте, че Pepsi има марки, които нямат нищо общо с безакохолните, като Frito-Lays и Quaker Oats.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР