Кожата на децата е особено нежна, много по-чувствителна от нашата,

...
Кожата на децата е особено нежна, много по-чувствителна от нашата,
Коментари Харесай

Моят бюти дневник: Детето и слънцето

Кожата на децата е изключително нежна, доста по-чувствителна от нашата, и би трябвало да бъде предпазвана от UV лъчите по най-хубавия метод, тъй като естественият механизъм за отбрана при тях не е изцяло развъртян. Разбира се, козметичните марки са се погрижили да основат артикули, особено предопределени за най-малките, които дават отговор изцяло на потребността от отбрана на деликатната детска кожа. Детайлите, на които е добре да обърнете внимание, са малко, само че много значими.

Защо SPF-ът би трябвало да е висок

Слънцезащитните лосиони би трябвало да бъдат с висок предпазен фактор – най-добре той да е 50+, с огромен дял на микропигментите, водоустойчива основа (знаем, че децата постоянно не излизат от морето или басейна) и без консерванти, с цел да се избегне заплахата от алергии. Можете да тествате лосиона, като нанесете малко количество по вътрешната част на ръката на детенцето. Ако мястото се зачерви до идващия ден, по-добре се насочете към различен артикул. Обърнете внимание и на спектъра на отбрана – дали защищава по едно и също време от инфрачервените и ултравиолетовите лъчи. Те са най-силни през лятото и реагират с така наречен меланин, който играе ролята на естествена преграда и всмуква рисковите лъчи преди да увредят кожата. При бебета той е прекомерно слаборазвит, по тази причина високият предпазен фактор е от голямо значение.



Важни препоръки

Винаги нанасяйте компактен пласт от лосиона, като се уверите, че сте намазали всяка част от тялото, oсобено по-чувствителните и уязвими зони – ушите, носа, вратлето и раменете. Направете го най-малко 30 минути преди да излезете на открито. Така продуктът ще се е всмукнал от кожата. Дерматолозите поучават да употребявате кремове и лосиони. Въпреки че спрейовете са по-удобни, те не обезпечават нужното компактно покритие. Ако с детето ви прекарвате по-дълго време на открито – на плажа или на детската площадка, използвайте определения артикул на всеки два часа, без значение дали е резистентен на вода, или не. Все отново избягвайте горещините, когато слънчевите лъчи са най-силни и най-вредни, нормално това е времето сред 10 и 16 ч, изключително в случай че сте на плажа.



И какво още

Безспорно най-хубавият метод за предотвратяване от слънцето е покриването на кожата . Тъй като бебета имат по-тънка кожа, тя е доста по-податлива към изгаряне, в сравнение с при по-големите деца. На помощ тук идват памучните дрешки, които покриват телцето, като шапката също е наложителна. Добре е да имате и аварийни облекла, които да сменяте, в случай че блузката им се намокри при игра на плажа, тъй като мокрите дрешки полепват по тялото и не разрешават на кожата да диша.

Важно е да ви напомним, че децата би трябвало да са предпазени освен когато са на море , а през цялото лято, когато играят пред блока или са на разходка в парка. И в случай че още не сте разкрили подобаващ артикул, в магазините на ви чака огромно многообразие, като можете да се доверите и на личната марка на веригата дрогерии – SUNDANCE , която предлага богата серия от нужните лосиони, кремове и спрейове. Най-хубавото е, че 10 ст. от продажбата на всеки слънцезащитен артикул от марката SUNDANCE се подаряват на фондация „ Живот със Синдром на Даун “, като акцията към този момент стартира и ще продължи до 31 август във всички dm магазини.



С поддръжката на

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР